Kyss mig idag, imorgon har jag inte tid

Sitter och petar med en uppsats om översättning av tjeckiska ordspråk och roar mig med att bläddra i ordspråkslexikon när jag behöver en paus. De flesta av ordspråken har jag aldrig hört förut, en del är helt obegripliga (Tålamodet är en skinkmärr) och andra är bara väldigt lustiga (Tvillingar rensar magen).

Vilka är era favoritordspråk? En ny favorit hos mig är:

Man ska icke kasta ut barnet med badvattnet och icke hustrun med julgranen (känns extra aktuellt just i dessa tider).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.