Så får du din foundation att hålla hela dagen – steg 3

Då har vi kommit till del 3 i serien om hur du får din foundation att hålla hela dagen. Här är del 1 och del 2. I steg 3 har vi kommit till själva foundationmomentet. Även här är det förstås viktigt att ta hänsyn till hudtyp. Har du torr hy finns det flera typer av lätta foundations som hjälper huden att bevara fukten. Mina favoriter för torr hy just nu kommer från Bobbi Brown och Kanebo.

Har du acnebenägen hy ska du undvika foundations som riskerar att täppa till porerna. Är du osäker på vilka ingredienser som täpper till porer kan kolla upp produkten i COSDNA. Då får du en bra översikt över vilka ingredienser som riskerar att täppa till porer, och i vilken grad.

Fet hy kan behöva mattande foundation i kombination med en mattande primer. De flesta sminkmärken har någon foundation med mattande effekt. Eftersom jag har torr hy har jag dålig erfarenhet av sådana produkter, men det kan du få hjälp med av kunnig butikspersonal, eller t.ex. i Daisy Beautys rika samling av recensioner.

Har du känslig hy bör du tänka på att inte välja foundations med ingredienser som kan irritera din hy, tex. parfymerade produkter. Många med känslig hy vittnar om att mineralfoundation funkar bra, eftersom de ofta har få ingredienser och är fria från ingredienser som kan irritera huden. Tromborg har en mineralfoundation särskilt framtagen för personer med mycket känslig hud. Tikei har mineralfoundation i lite plånboksvänligare varianter.

Och som alltid: Be butikspersonalen om hjälp att hitta en foundation som passar din hudtyp och en nyans som passar dig. Jag brukar antingen be om ett litet prov i min nyans eller gå dit på förmiddagen och be dem måla på mig en foundation i hela ansiktet så att jag sedan kan gå runt med den hela dagen för att testa hållbarheten och granska nyansen i dagsljus.

3 tankar på “Så får du din foundation att hålla hela dagen – steg 3

  1. Pingback: Så får du din foundation att hålla hela dagen – steg 4 | Culture of make-up

  2. Pingback: Så får du din foundation att hålla hela dagen – 4 enkla steg | Culture of make-up

  3. Pingback: Så får du din foundation att hålla hela dagen* | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.