Katharsis

IMG_4802red IMG_4816red IMG_4856red

Jag har snöat in lite på mjuka och ljusa färgskalor de senaste veckorna. Kanske jag har blivit påverkat av vårens annalkande?

Sitter för övrigt och tittar på Fråga kultureliten, där begreppet katharsis diskuteras. Martina Montelius beskriver upplevelsen av språklig katharsis ungefär så här: ”Det gäller att skaka huvudet på rätt sätt i precis rätt vinkel så att språket kan rinna ner”. Och lite så är det ju. Vissa författare, poeter eller låtskrivare lyckas slå an en sträng och sätter hela ens inre i gungning. Har ni några favoritfraser eller strofer som har drabbat er särskilt?.

2 tankar på “Katharsis

  1. En favorit som etsat sig fast i mitt inre är ”I will never kiss anyone who does not burn me like the sun” från låten I remember every kiss av Jens Lekman. Jag är singel, det är vår och istället för att hoppa i säng med någon när lusten faller på så ska jag vänta tills jag hittar någon som kan skapa en eld i mig istället ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.