Så får du din foundation att hålla hela dagen – steg 4

Hörrni, jag glömde ju alldeles bort den fjärde och sista delen av hur man får sin foundation att hålla hela dagen! Nåväl, här kommer den. Om ni vill friska upp minnet kan ni gå tillbaka till del 1, del 2 och del 3.

Sista steget är alltså pudret, som ska hålla allt på plats och matta ned eventuellt blänk. Om du har torr hy som jag kanske du vill ta det lite piano med pudret. Om du inte har lätt för att bli glansig och inte har problem med att sminket ”rinner av”, vinner du inget på att pudra för kung och fosterland. Risken är snarare att sminket krackelerar på en torr hy och linjer i huden framhävs. Själv brukar jag dutta lite lätt med puderborsten i områden där jag riskerar att bli lite glansig på eftermiddagen, t.ex. i pannan och över näsan. Resten av ansiktet lämnar jag opudrat. I vissa fall låter jag bli att pudra helt, beroende på vilken foundation jag använder. Just nu använder jag pudret Primed and Poreless från Too Faced, som jag tycker funkar jättebra på min torra hy. Jag behöver bara en ytterst liten mängd för att sminket ska hålla sig på plats hela dagen. Tidigare använde jag Make up Stores Aqua Cooling powder som också är framtaget för torr hy. Om jag måste välja mellan de två skulle jag nog välja pudret från Too Faced.

Har du fet hy eller blandhy kan det vara bra att välja ett puder med nedmattande effekt. På så sätt behöver du kanske inte använda så mycket puder för att få en nedmattad effekt. Om man använder ett puder som inte är specifikt framtaget för fet hy kan man behöva använda mycket puder för att få den önskade effekten, och det är inte alla som vill ha ett tjockt lager puder i ansiktet (men om du vill det, go for it – vi är ju inte normativa i den här bloggen). När det gäller puder för fet hy/blandhy kan jag tipsa er om Make up Forever HD powder som fått en finfin recension av Aida.

Puder kan ha fler funktioner utöver att fixera eller matta ned. Behöver du färgkorrigera din hy, t.ex. neutralisera rödhet, finns det puder som fixar det också. Glominerals har ett löst puder som är gultonat för att neutralisera rödhet, och Tikei har lösa puder i olika färger för att neutralisera huden. I Tikeis sortiment går de under benämningen concealers, men det funkar även att använda som puder över din foundation.

Det var vad jag hade att säga om basmakeup för den här gången. Och kom ihåg: produkter som har fått fina recensioner av mig eller någon annan kanske inte funkar på dig. Det gäller att prova sig fram, be om produktprover och testa ordentligt på sig själv innan man investerar i en ny produkt.

2 tankar på “Så får du din foundation att hålla hela dagen – steg 4

  1. Pingback: Så får du din foundation att hålla hela dagen – 4 enkla steg | Culture of make-up

  2. Pingback: Så får du din foundation att hålla hela dagen* | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.