Hudbehandling på YOU Stockholm

Ända sedan tonåren har jag haft obalanserad hy. Även om huden har varit bättre i perioder har den aldrig varit riktigt balanserad. Jag läste om Lena på You Stockholm hos Linda Hallberg och bestämde mig för att det var värt ett försök. I februari fick jag min första behandling, och på morgonen före behandlingen såg jag ut så här:

IMG_3990red

Huden var matt och livlös och hade lätt för att bli tilltäppt. Jag hade förstorade porer och drogs med ständiga blemmor på högra kinden, på käklinjen och ner på halsen. Jag hade också kraftiga rodnader på näsa, kinder och haka.

Under konsultationen före behandlingen konstaterade Lena att jag led av rosacea, vilket jag hade misstänkt redan innan men först nu fått bekräftat. Det var rosacean som orsakade rodnaderna och orenheterna i huden. Den första behandlingen var en syrabehandling som rengjorde min hy på djupet och återställde fuktbalansen. Redan efter första behandlingen blev huden renare och fick tillbaka sin lyster. Mellan första och andra behandlingen (fyra veckor) fick jag en enda blemma. Jag hade fortfarande kvar en hel del rodnader och gamla ärr efter tidigare orenheter, men efter behandlingen läkte de ihop snabbt.IMG_4004redDagen efter första behandlingen.

Andra behandlingen var också den en syrabehandling. Efter andra behandlingen var nästan alla gamla ärr läkta, men jag hade fortfarande en hel del röda partier över näsa, kinder och haka.

IMG_4733redDagen efter andra behandlingen

Den tredje behandlingen var en dermapen-behandling. Dermapen är en penna med nålar som sticker små hål i huden, vilket ska stimulera hudens tillväxtfaktorer och bidra till produktionen av kollagen. Det låter smärtsamt, men jag tyckte inte att det var så farligt som det lät. Det kan förstås bero på hur smärttålig man är. Efter behandlingen såg mitt ansikte ut som ett smärre slagfält, rödflammigt och med svullna partier. Huden lugnade dock ned sig inom ett dygn och blev därefter finare än någonsin. Mina porer över näsan och kinderna är synbart mindre och huden har fått en jämnare ton. Några rester av gamla ärr är synliga, men de har bleknat ordentligt. Även om huden fortfarande är rosa/rödaktig och lätt blir röd vid yttre stimulans (om jag torkar ansiktet för hårt med handduken eller är för hårdhänt med foundationpenseln)  har den värsta rodnaden lagt sig.

IMG_5282redEfter tredje behandlingen

På det hela taget är jag jättenöjd med mina behandlingar på YOU Stockholm, och jag kommer att fortsätta gå där, om än lite mindre ofta, nu när huden är så pass balanserad. Produkterna jag blivit rekommenderad (från Image och Beauté pacifique) fungerar jättebra och håller huden i schack även när det gått flera veckor sedan senaste behandling. Jag kan tänka mig att jag kommer att fortsätta med behandlingar några gånger om året, troligtvis i samband med årstidernas skiftningar, då det ofta finns anledning att se över sin hudvårdsrutin. Jag kan varmt rekommendera Lena på You Stockholm. Hon går till botten med dina problem och ger din hud precis vad den behöver. Det här är så långt ifrån generiska mysbehandlingar man kan komma. Det är inte en behandling du gör när du bara vill ha en skön och avkopplande spaupplevelse. Lenas behandlingar sticks och svider om vartannat och är sällan helt och hållet angenäma. Men de ger en verklig effekt, åtminstone på min hud.

5 tankar på “Hudbehandling på YOU Stockholm

  1. Å det där skulle jag också behöva. Har fått rosacea på kinderna på äldre dar och har inte hittat nåt bra som funkar mot det.

    • Ja, jag kan verkligen rekommendera det. Lena fick verkligen bukt med min krångliga hy. Det är helt klart en rejäl investering till en början, men har du väl fått balans i huden sedan kan man underhålla den själv med rätt produkter. Jag ser det som att jag har sparat mig onödiga kostnader i form av ändlöst testande av dyra produkter som inte funkar …

  2. Pingback: Sminktips för rosaceahy/make up tips for rosacea skin | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.