Favoritparfym just nu: Prada Infusion d’Iris EdT

Att hitta parfym är en komplicerad process för mig. Jag är tyvärr lite känslig för starka och tunga dofter, så majoriteten av alla parfymer går bort direkt. Samtidigt känns det tråkigt att begränsa sig till lätta, fräscha och platta parfymer som  bara luktar tvättmedel och/eller citron. Därför sniffar jag mig ibland igenom hela parfymavdelningar parfym för parfym för att möjligtvis, kanske, eventuellt hitta en någorlunda komplex parfym som jag klarar av att bära i mer än fem minuter innan huvudvärken sätter in. Ofta utan resultat.

Har jag väl hittat en doft som faller mig i smaken kommer nästa problem (av i-landstyp). Om parfymen inte är förpackad i en snygg flakong går den också bort. Kan tyckas fånigt kanske, men så är det. Många menar säkert att det är innehållet som är det viktiga, och det må vara hänt. För mig är dock en viktig del av hela parfymgrejen att få väga en tung, lyxig och vacker flakong i handen under det att jag sprutar på mig själva innehållet. Om jag inte får den upplevelsen av en parfym så går den bort. Alltså förstår ni säkert att jag inte har så många parfymer här hemma.

När jag var på parfymjakt förra sommaren sträckte jag mig efter den här parfymen just på grund av den vackra och stilrena flakongen. Jag hade inga större förhoppningar om att innehållet skulle vara något som min känsliga näsa klarade av, så glädjen blev desto större när jag upptäckte att jag verkligen tyckte om den. Nu bär jag Prada Infusion d’Iris EdT så gott som varje dag. Den funkar vid alla tillfällen – på jobbet, på festen, på middagen osv. Det finns människor som kan ge målande och nästintill poetiska beskrivningar av hur parfymer doftar. Jag är inte en av dem, så jag råder er att gå till närmaste parfymavdelning och sniffa på den själva. Här kommer några bilder på den vackra förpackningen åtminstone.

IMG_5588red IMG_5856red IMG_5868red IMG_5869red

4 tankar på “Favoritparfym just nu: Prada Infusion d’Iris EdT

  1. Åh, Infusion d’iris är ju helt bedårande, älskar den, violkarameller och puder mums. Har du testat Chanel Chance Eau Fraiche eller Eau Tendre? Torde passa dig, eller kanske Cristalliste?

  2. Pingback: Reafynd: Oscar de la Renta Live in Love EdP | Culture of make-up

  3. Pingback: Recension: D&G L’Impératrice EdT | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.