Härmat: Linda Hallberg

Jag blev sjukt imponerad av Linda Hallbergs konstinspirerade sminkning för någon vecka sedan. Nu är ju inte jag en make-up artist av Lindas kaliber, men jag ville ändå göra ett försök att återskapa en liknande look. Det var svårare än jag trodde att måla medvetet kladdigt. Paradoxalt nog kräver det en hel del precision …

Oftast när jag redigerar mina bilder brukar det vara för att få så verklighetstrogen färgåtergivning som möjligt. Den här gången har jag dock lekt lite med kontraster och skärpa för att få lite olika effekter. Suddigt impressionistiskt eller en kladdig oljemålning? Vad föredrar ni?

IMG_6235red_1 IMG_6235red_4 IMG_6237red IMG_6237red_1P.S. För alla som eventuellt undrar: att lämna hals och händer osminkade var ett medvetet val.

5 tankar på “Härmat: Linda Hallberg

  1. Pingback: Semesterlängt och sommarinspo | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.