IsaDora Pink Pashmina Eye Shadow Quartet

IsaDora släppte nyligen årets höstkollektion Coffee and Poetry, och i den ingår ögonskuggekvartetten Pink Pashmina som går i kalla toner av lila, rosa och beige.

IMG_6681redIMG_6698redSkuggorna är verkligen lättjobbade och högpigmenterade. Färgerna harmonierar fint med varandra, men har tillräcklig bredd för att räcka till en komplett look. Här har jag använt alla färgerna i kvartetten: beige i ögonvrån, ljusrosa på inre delen av det rörliga ögonlocket, ljuslila på den yttre delen av ögonlocket och den mörkare lila nyansen i yttre kanten. Eyelinern är Precision Ink i nyansen Havoc från Illamasqua, en underbar auberginefärgad eyeliner som är smickrande för de flesta ögonfärger. Swatches på skuggorna var för sig finns hos Purity.

IMG_6691red I kollektionen ingår också läppstiftet Perfect moisture lipstick i nyansen Brick beige. Det ser inte så mycket ut för världen i hylsan, men blir till en helt ok nudefärg på mina läppar. Jag har vanligtvis svårt att hitta bra nudenyanser. De flesta är alldeles för gulbeigea och skär sig helt mot min hudton. Detta stift var lite kallare med rosa undertoner, och är dessutom ganska skirt och förlåtande på läpparna. Jag föredrar färgstarka läppstift framför nudeläppstift nio gånger av tio, men för den där tionde gången kan detta vara ett bra alternativ.

IMG_6743redPå tal om poetry tänkte jag bjuda på lite poesi ur Leonard Cohens diktsamling Book of longing, som på en och samma gång är sinnlig, lekfull, gravallvarlig och hysteriskt rolig.

The Lovesick Monk

I shaved my head
I put on robes
I sleep in the corner of a cabin
sixty-five hundred feet up a mountain
It’s dismal here
The only thing I don’t need
is a comb

Leonard Cohen, Book of longing

 

 

4 tankar på “IsaDora Pink Pashmina Eye Shadow Quartet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.