Eyeko Black Magic Mascara och Brow Gel – recension

Nu har det blivit dags att recensera resterande två produkter från Eyeko som jag har testat i några veckor. I det här inlägget kommer jag att recensera Eyeko Black Magic Mascara och Eyeko Brow Gel

IMG_6932red

IMG_6934red

Black Magic Mascara

Eyeko Black Magic Mascara ska ge intensiv svärta, volym och böj till fransarna och hålla upp till 12 timmar. Den är vattenresistent men ska enkelt kunna tvättas bort med varmt vatten

Mascaran är förpackad i en klämtub och har en böjd borste. Dessutom följer det med en liten plektrumliknande mojäng som kallades ”mascara shield” eller något annat lustigt, som ska förhindra kladd. Man ska alltså hålla den mot huden samtidigt som man målar mascaran. Låter för meckigt för att jag ens ska vilja prova. Jag målar hellre mina fransar lite försiktigt, vilket jag har för vana att göra i vilket fall.

Lite böj får jag av den här mascaran, men inte särskilt mycket volym. Om jag försöker bygga mascaran i flera lager får jag spretiga spindelben till fransar, vilket jag är allergisk mot. Hållbarheten är helt ok – jag har inte haft några problem med att mascaran gör utflykter till resten av ansiktet. Vattenresistent är den nog, men den kan INTE tvättas bort med varmt vatten. Jag får i själva verket gnugga ganska frenetiskt med ögonmakeup-remover för att få bort all mascara, vilket inte är särskilt skonsamt i längden, varken mot ögonfransarna eller den känsliga huden runt ögonen.

Nej, det här blev ingen favorit hos mig. Vill du ha naturliga fransar utan någon direkt volym men med fin böj och ordentlig svärta kan detta vara något för dig, men jag kommer inte att köpa den här igen.

IMG_6832redOsminkat öga

IMG_6833redEtt lager Eyeko Black Magic Mascara
IMG_6839redTvå lager Eyeko Black Magic Mascara

Brow Gel

Eyeko Brow Gel är en tonad bryngel som ska hålla ögonbrynen på plats hela dagen utan att kladda eller stelna. Även denna är förpackad i en klämtub, och borsten är liten och konformad.

Det här var min favorit av de tre Eyeko-produkter jag har provat. Gelen ger en diskret färg och lite struktur till brynen och håller dem på plats hela dagen. Den lilla borsten gör att det är lätt att applicera produkten utan att kladda. När jag har ofärgade bryn (på bilden) använder jag helst den här produkten i kombination med en annan brynprodukt, t.ex. en brynpenna eller en brynskugga. Sedan jag tog bilderna har jag dock färgat fransarna, så nu tycker jag faktiskt att det räcker med bara Brow Gel på fransarna för att jag ska känna mig klar.

IMG_6820red
Osminkat ögonbryn

IMG_6822red
Med Eyeko Brow Gel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.