Shoppat lite igen

En sminkspegel blev det den här gången. Men nu handlar det faktiskt inte om dålig självdisciplin – det här är ett köp som varit planerat sedan länge. Belysningen är A och O för att du ska lyckas med din makeup, det vet vi ju redan. Och med ”lyckas” menar jag att resultatet ska bli så likt det som du ser när du står framför spegeln som möjligt. Har du dålig belysning finns en risk att du lägger på mycket mer smink än du tror att du gör, för att du helt enkelt inte ser lika bra. När du sedan kommer ut i dagsljus ser du mycket mer sminkad ut än det var tänkt att du skulle göra. Det är också lätt att basen blir någon nyans mörkare än det var meningen, eftersom vår hudton ser mörkare ut i svag belysning än vad den egentligen är.

atn1024_Vit front_edited-1Bildkälla

Under sommarhalvåret funkar det därför allra bäst att sitta vid ett fönster och sminka sig, tycker jag. Jag använder ingen extra belysning alls, utan har en liten ansiktsspegel som jag kan ta med mig och ställa vid det fönster där ljuset är som bäst för stunden. Dagsljuset är det bästa och mest rättvisande ljuset att sminka sig i, och det är dessutom helt gratis. Jag använder en spegel från IKEA som kostar nästan ingenting och fungerar alldeles ypperligt under årets ljusa månader.

trensum-spegel__26932_PE112542_S4Bildkälla

Nu har vi dock nått den tiden på året när dagsljus är en bristvara. Det är redan skumt när jag gör mig i ordning på morgnarna, därför behöver jag ta artificiell belysning till hjälp. Jag har redan en sminkspegel med belysning från IKEA som är helt ok, men den är så himla stor och otymplig – den tar upp nästan hela hallen, känns det som.

Den här sminkspegeln är både smidigare och snyggare, och jag har läst mycket gott om den hos olika makeup-artister och bloggare, bl.a. Linda Hallberg. Jag lyckas inte hitta igen inlägget där hon har skrivit om själva spegeln, men här kan ni se en bild på den. Lade beställningen i dag, nu är det bara att vänta otåligt på leverans. Är så peppad så ni anar inte.

4 tankar på “Shoppat lite igen

  1. Oj så nyfiken jag blir nu! 😊 Har länge tänkt köpa en riktig sminkspegel med bra ljus! Du får jättegärna visa och tala om vad du tycker om den sen! Roligt att du äntligen köpt din! 😊

  2. Jag har en liknande men något större och den är ovärderlig framförallt under vinterhalvåret. Man ser allt vilket verkligen underlättar när man gör framförallt basen som man vill få flawless och så ögonen och suddning.

    Hoppas du blir lika nöjd som jag.

    • Kul att höra vad du tycker! Har fått hem spegeln så nu ska jag testa hur den funkar för mig! Har som sagt en bra sminkspegel sedan tidigare, men det är den gamla sortens glödlampor i den, och jag tycker att ljuset blir för varmt med den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.