Remake – the flapper makeup

Den här tiden på året blir jag alltid så frestad att göra dramatiska 20-talssminkningar med mörka läppar, skarpa konturer och tunga, sotade ögonlock. Jag vet inte om det har med mörkret utomhus att göra. Den färgsprakande hösten är borta, och den gnistrande vintern har ännu inte kommit. Det är mest bara tung, grå himmel och råkyla.IMG_8841red_1Jag har tidigare skrivit om Tender is the night, som är min favoritroman av F. Scott Fitzgerald, och till den här sminkningen har jag särskilt inspirerats av romanfiguren Nicole Diver. Hon är en rik arvtagerska som är gift med psykiatrikern Dick Diver, som behandlade henne på en klinik där hon var intagen för sina psykiska problem. Hon är den svaga och han den starke i deras förhållande, men gradvis blir Nicole starkare, slår sig fri och gifter om sig, medan Dick sjunker allt djupare ner i sitt alkoholmissbruk. IMG_8814red_1Jag tycker om romaner där relationerna och maktbalansen mellan karaktärerna inte är statiska. Den som verkar svag och hopplöst förlorad kanske reser sig och tar revansch, medan den gode och rättrådige av en eller annan anledning hamnar i en ond cirkel och tappar fotfästet, och därmed sin position i samhället.IMG_8853red_1Fler romaner om människor på väg mot fördärvet:
Bokhandlaren som slutade bada av Fritiof Nilsson Piraten
Krogen av Émile Zola
Anna Karenina av Lev TolstojIMG_8865red_1Någon som har fler tips på deprimerande litteratur som jag kan läsa för att matcha novembermörkret?

3 tankar på “Remake – the flapper makeup

  1. Inspirerande inlägg, jag ska på en jobb kick-off med 20-tals tema om några veckor och har smink rätt klart men letar hårbonad och klänning. Egentligen räcker de ju med denna typ av sminkning och en fjäder eller band runt huvudet men vad sjutton ska man ha på sig. En enkel svart klänning med nåt gardinfladder nertill hade varit något. Inpirerande inlägg iaf, jättefina bilder 🙂

    • Tack! Jag vet inte hur det ser ut den här säsongen, men åtminstone förra vintern såg jag en massa 20-talsinspirerade klänningar i butikerna till ganska humana priser. Annars skulle jag försöka hitta någon enkel svart klänning i ganska rak modell som inte smiter åt i midjan. Kanske köpa någon frans i en tygaffär (eller om du bor i Stockholm, Mattsons band på Kungsgatan, BÄSTA affären!) och sätta fast nedtill och/eller ärmarna. Mitt absoluta favoritmärke när det kommer till 20-talsklänningar är Frock and frilll som finns på Zalando. Det är dock ganska dyrt så om man bara behöver något för en kväll är det nog inte någon bra idé, men kan vara kul som inspiration! Till håret kan du nog som du säger hitta något ganska enkelt på Glitter, typ en fjäder eller ett band att sätta i håret. Asos har fina huvudsmycket också, vet jag. Förresten, tips tips!! Om du känner att du inte riktigt lyckas med klänningen kan du ”maskera” den lite med att hänga på dig flera rader av tunna, långa pärlhalsband. Sorry, nu blev det en hel roman det här, men jag älskar det här med att klä ut sig efter en epok 🙂

  2. Pingback: Halloween och sånt | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.