Mina favoritpaletter – Smashbox Shades of Fame

En av mina absoluta favoritpaletter är en palett från Smashbox, som jag köpte på Woodbury outlet i november i fjol. Vet inte om den finns tillgänglig på marknaden, men kanske den går att få tag i på ebay fortfarande.

Det är två saker jag gillar extra mycket med den här paletten. För det första är kvaliteten helt oslagbar. Skuggorna glider på som smör och är nästan löjligt pigmenterade. För det andra är det flera färger som sticker ut och som jag inte skulle kunna hitta en dupe på hur jag än försökte. Ni vet hur vissa paletter är snygga och har en jättefin sammansättning, men när man går igenom dem skugga för skugga inser man att man har en dupe hemma på nästan varenda färg. Det kommer ni inte uppleva med ”Shades of fame”, det kan jag lova er. Ta t.ex. orangekoralliga Sherbert, kallt skimrande Sandstone i en färg som man inte kan bestämma sig för om den är beige eller grå … eller grön? Eller honey, en varmt honungsfärgad skugga med ett helt ljuvligt rosa skimmer.IMG_8191

Det enda som jag inte gillar med den här paletten är krämskuggorna på sidorna, som kan användas som bas till de andra skuggorna, som egen krämskugga eller som eyeliner. Jag tycker inte att de funkar optimalt i någondera funktion, och jag gillar inte heller paletter som blandar puder och krämprodukter. Det slutar alltid med att puderskuggorna hamnar i krämprodukterna och så ser allt helt plötsligt väldigt äckligt ut.IMG_8190Den medföljande penseln är helt ok. Den har en fluffig borste till ögonskuggan i ena änden och en platt eyelinerpensel i den andra. Men i ärlighetens namn använder jag oftast någon av mina andra penslar. Här nedan ser ni en sminkning som jag gjort med mörkbruna Mocha, guldiga Praline och orangea Sherbert.IMG_8174red IMG_8219red

5 tankar på “Mina favoritpaletter – Smashbox Shades of Fame

  1. Mmh, slurp åt de där färgerna! Perfekta neutraler och en turkos, korall & grön – just de färgerna jag älskar utöver allt i plommon.
    Pluspoäng för kompositionen med höstlöven. 🙂

  2. Pingback: Nyårssminkningen | Culture of make-up

  3. Pingback: Sherbert | Culture of make-up

  4. Pingback: Coral makeup look | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.