Daisy Beauty Expo 2015 – föreläsningarna

Igår gick alltså Daisy Beauty Expo 2015 av stapeln – en skönhetsmässa för bloggare och journalister på Tändstickspalatset i Stockholm. Ett hundratal var inbjudna, och jag hade turen att få vara en av dem. Stort tack till Kicki, Sam, Maria, Veronica och alla andra som jobbat så hårt för att den här dagen skulle bli så fantastisk som den blev.

Det blev en fartfylld dag där jag sprang mellan föreläsningar och utställarnas tjusiga montrar. Alla utställare var proffsiga, trevliga och kunniga. De gav utförlig information om sina produkter och var generösa med pressprover.

I det här inlägget tänkte jag sammanfatta de föreläsningar jag gick på. Totalt var det sju föreläsningar under dagen, och jag gick på fyra av dem.IMG_9516Första föreläsaren var Annica Joensuu som avlivade några myter om hudvård. Hon berättade mycket intressant och lärorikt. Vi fick bland annat lära oss följande:

– Huden kan inte återfuktas med vatten, utan vatten kan snarare torka ut huden.
– Orenheter är inte smuts. Det svarta man ser i porerna (som egentligen inte är porer) är talg som oxiderar med syre.
– Man får inte mer hår av att raka sig. Rycker man däremot ut hårstråna genom plockning, vaxning eller liknande, kan håren med tiden bli grövre.IMG_9527redDen andra föreläsningen jag gick på var med RENs produktchef. Hon berättade om företagets historia och utveckling, filosofin bakom deras produkter och varför de valt att bara använda naturliga ingredienser i sina produkter. Hon presenterade även några av företagets produkter och en nyhet i sortimentet.IMG_9528redSedan berättade Dermalogicas utbildningschef Hanna Seth om känslig hy och varför vi drabbas av det (väderförhållanden, stress, föroreningar, livsstil. m.m.).IMG_20150110_144445Hon pratade även om pigmentförändringar – vad som orsakar pigmentförändringar och vad man kan göra för att behandla det. Tanken är inte att stoppa produktionen av pigment eller att bleka huden, utan att normalisera pigmentproduktionen och jämna ut hudtonen. IMG_20150110_150413Sist ut av föreläsarna var Pär Svahnberg, kemidoktor och ingrediensexpert på Apoteket. Han redde ut begreppen kring kemi och kemikalier. Många försöker ju undvika ”kemiska” eller ”kemiskt framställda” produkter idag, men allt består ju av kemiska ämnen, även så kallade naturliga produkter. Han berättade även om hur man bedömer om en ingrediens anses vara säker. Både miljö- och hälsoaspekter beaktas och kriterierna är mycket hårda för att en produkt ska anses vara säker. Slutligen tog han upp diskussionen om parabener, som har levt sitt eget liv i medierna och skapat stor misstro bland folk i allmänhet, trots att parabener bedömts som säkra av både Astma- och allergiförbundet och EU:s vetenskapliga kommitté för konsumentsäkerhet. IMG_9537redMärk väl slutsatsen längst ned: Man behöver smörja sig med 170 kg hudkräm per dag för att uppnå en effekt som är 100 000 gånger svagare än naturligt östrogen.

I ett annat inlägg ska jag visa lite bilder från de olika utställarna.

8 tankar på “Daisy Beauty Expo 2015 – föreläsningarna

   • Jag har skrivit om SHRs föreläsning idag och länkar till dina eminenta sammanfattningar av de andra föreläsningarna! Säg till om det inte känns okej! Det är så mkt info så det är svårt att få med allt utan att bli långrandig! 😉
    Längtar tills nästa gång våra vägar möts, inte alltför långt tills dess hoppas jag!
    Kram!

 1. Pingback: Fem myter om hudvård | BeautybyDonnachic

 2. Pingback: Lyx för händer och fötter från Apoliva | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.