5 produkter, 5 minuter

Jag sminkar mig nog långsammast i världen, tror jag. Jag gillar att ta min tid framför spegeln på morgnarna. Jag är morgonpigg och kliver hellre upp lite tidigare och tar det lugnt när jag gör mig iordning än sover några minuter till och stressar. Sån är jag. Men ibland kan man ändå bli tvungen att sminka sig snabbt. Då är det bra att ha produkter som man kan använda till flera ändamål. Därför tänkte jag göra ett litet inlägg där jag har sminkat mig på fem minuter (more or less) och använt bara fem produkter. Perfekt för den morgontrötte, eller den som inte orkar stå och pilla med tio olika produkter på morgnarna.IMG_9481redOsminkad. Det här var i julas så min vän fikafinnen var på tillfälligt besök på sin sedvanliga plats på hakan. Han har åkt igen nu. IMG_9483Det här är vad jag hade på mig: Mineralpuder från Lily Lolo, bronzer från smashbox till konturering och ögonskugga, läppstift från Viva la diva på läppar och kinder, mörkbrun skugga från Make up Store på brynen och mascara från IsaDora på fransarna. Förutom snabb och enkel så är det här också en hyfsat plånboksvänlig sminkning, skulle jag säga. IMG_9485redOch så här blev resultatet! Enkel och diskret vardagsmakeup. I vanliga fall hade jag nog använt en concealer också, men det fanns inte tid till det, och dessutom hade det ju blivit fler produkter än fem då, vilket hade sabbat konceptet 🙂

3 tankar på “5 produkter, 5 minuter

 1. Det där var ju fenomenalt bra Therese! 🙂 Älskar denna typ av inlägg om tips på snabbmejk och så få produkter som möjligt till en sminkning!

  Jag är fullständigt hopplös!! Gaah! Vågar inte börja räkna på hur många produkter jag använder vid en vanlig vardagssminkning. Tio räcker verkligen inte… Huu. Och galet morgontrött, så det rimmar illa också till råga på allt! Men ställer faktiskt klockan så jag vet om att jag kan sminka mig så långsamt jag vill. Är inte heller en superwoman när vi börjar prata minuter… Har mycket att lära inser jag! Tack för reminder!

  Kram till dig!❤️

  • Tack, vad snällt! Jag tvekade in i det sista om jag skulle publicera denna eller inte, eftersom man inte hinner jobba så mycket på finishen när man gör en snabbmejk, och det känns jobbigt att lägga upp någonting som man ser att man kunde ha gjort mycket bättre om man lagt ner tid på det, men såhär ser ju verkligheten ut många dagar, och det var ju just det jag ville få fram, så jag övervann självkritiken den här gången. Jag har faktiskt redan funderat på ett par liknande sminkningar på samma koncept, eftersom jag har fler smarta universalprodukter på lut 🙂

   Men har man tid att lägga en omsorgsfull makeup på morgnarna tycker jag absolut att man ska unna sig det, och inget fel i att använda många produkter. Men vissa dagar har nöden ingen lag, och då kan det vara bra att ha några ess i rockärmen 🙂 Kram på dig!

   • Nämen snälla fina du! Tanken slog mig inte ens, men känner igen tankegångarna hos mig själv. Däremot inte om dig eller någon annan! Så fortsätt så gör jag detsamma! 🙂
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.