Jane Iredale Color sample kit

På Daisy Beauty Expo för ett par veckor sedan fick jag med mig ett pressprov bestående av en palett och en svart ögonskugga från Jane Iredale, ett märke som jag sett och läst mycket om, men aldrig har provat själv. Jande Iredale marknadsför sina produkter som hudvårdande makeup. De ska på ett eller annat sätt förbättra huden på sikt vid daglig användning. Hur det är med den saken låter jag vara osagt, eftersom jag aldrig använder samma smink flera dagar i rad, jag varierar alltid mitt smink efter humör, dagsform och klimat.

Häromdagen testade jag paletten, och man kan verkligen göra nästan en hel smnkning bara med den. Det jag kompletterade med var mascara, en lite gulare concealer för att täcka röda partier samt en hallonröd läppenna som bas under läppglanset.

IMG_9621redProdukterna är, räknat från vänstra hörnet, PurePressed Base Mineral Foundation (Golden Glow), PurePressed Blush (Whisper), Circle/delete concealer (nyans 2 – peach), PurePressed Eyeshadows (Cream, Supernova och Dark Suede),  PureMoist Lipstick (Lily) och slutligen PureGloss Lipgloss (nyans Beach Plum). Med i kitet följer också en vikbar rougeborste (Blush brush) och den yttepyttelilla Dual-ended Eye brush. Jag måste bara säga att jag inte förstår grejen med de mikroskopiska borstar som följer med paletterna ibland. Jag vet inte om jag är fumlig eller har dåligt tumgrepp, men jag hade fullt sjå bara med att hålla i den lilla ögonborsten för att fota den. Jag skulle nog inte klara av att lägga ögonmakeup med någon större precision om jag använde den borsten.

IMG_9740redHur funkar då själva sminket? Om vi börjar med PurePressed Mineral Foundation tycker jag att den gör sitt jobb. Jag kan ha lite svårt för puderfoundations eftersom jag är yttorr, särskilt den här tiden på året. Jag tycker dock att jag fick en fin lyster med den här produkten och jag kände mig inte torr eller pudrig överhuvudtaget. Basen satt på ordentligt hela dagen, så jag är helt nöjd med den. Circle/delete concealer var aningen för mörk för mig. Persikofärgen ska ju neutralisera blå ringar under ögonen bland annat, vilket jag behöver den här tiden på året, men eftersom färgen är för mörk syns concealern på den ljusa huden under ögonen, så det funkade inte alls för mig. Formulan var det inget fel på, så en ljusare färg hade jag kunnat tänka mig att köpa.

IMG_9752red Ögonskuggorna håller en bra kvalitet överlag. De har fin pigmentering och är lättjobbade. De glider på lätt, är lätta att sudda och fäller inte under ögat. Bra vardagsfärger, om man nu ska dela in färg i ”vardag” och ”fest” på det sättet.IMG_9747redSom liner har jag använt den svarta skuggan Ebony. Den har bra pigmentering och ger fin intensitet. Den har en tendens att smula av sig, men om jag är noggrann vid appliceringen och inte har för mycket produkt på penseln går det bra.

IMG_9769redHär har jag använt läppglanset PureGloss Lipgloss över en hallonröd läppenna. Jag är inget stort fan av läppglans, men när jag grundade med en läppenna och lade lite glans över tycker jag att det blev fint, faktiskt. PureGloss är inte alltför glossigt, vilket jag gillar. I början kändes det lite klibbigt, men den känslan gick över efter ett tag. Jag antar att jag vande mig, helt enkelt.

IMG_9786redRouget är välpigmenterat och lättarbetat. Nyansen är kanske inte något som jag spontant skulle ha plockat upp om jag sett den i en butik, men väl på tycker jag att det funkar bra mot min hudton. Jag kan tänka mig att det blir ännu finare mot sommaren, när jag fått en något varmare hudton.

Överlag är jag nöjd med den här paletten. Det är en supersmart palett att ha med sig på resa, eftersom man får med sig nästan en hel make-up i en enda, kompakt palett. Eller, who am I kidding, jag tar alltid med mig alldeles för mycket smink ändå, bara för att ha valmöjligheter. Men tack vare den här paletten kanske jag kommer att få plats att klämma ner ett par läppstift extra nästa gång jag är ute och reser. När det gäller färgskalan känns den väldigt … mogen, om ni förstår vad jag menar. Jag vet inte om det låter vettigt, men det känns bara som en väldigt, väldigt vuxen palett med de milda ögonskuggorna och de skira och diskreta läppfärgerna. Inget fel med det, men det är kanske inget som skulle ha dragit till sig min uppmärksamhet i en butik, eftersom jag ofta dras till lite starkare färger.

Nu finns just den här paletten tyvärr inte att köpa, men de individuella produkterna går givetvis att införskaffa. Här hittar du en lista över återförsäljare.

5 tankar på “Jane Iredale Color sample kit

 1. Fräsch makeup! Har inte riktigt kommit tillskott och verkligen prova min palett än, men nu blev jag mer sugen! Och för övrigt, känner igen mig i det där med att ha med sig alldeles för mycket smink. När jag skulle på DB Expo var halva min väska full av smink INNAN goodiebagsen… Kan ju säga att livet var jobbigt på hemfärden

 2. Vilket otroligt bra inlägg du gjorde om denna fantastiskt söta palett! Jag skrev om det för ett par dar den men tycker inte ögonskuggorna ser likadana ut. På dig blir det mer åt plumhållet än för mig. Men gemensamt är vi båda för ljusa för ett Sample kit i medium. Lite synd för denna är annars perfekt resepalett! Jag tycker den är sofistikerad, lite subtila färger som jag tror klär de allra flesta.

  Jag har Jane Iredalrs Liquid foundation, flaskan med kulorna och den är riktigt skön på. Men återigen så är jag för ljus just nu.

  Fint skrivet och sminkat! 🙂
  Kram!❤️

 3. Ja, jag tror att en ljusare variat skulle ha passat oss bättre. Foundationen tyckte jag ändå att det gick hyfsat med, men concealern funkade inte alls. Kanske bättre till sommaren. Att ögonskuggorna ser olika ut tror jag beror mycket på ljuset. Jag fotade inomhus i väldigt kallt vinterljus vilket gjorde att färgerna ser lite kallare på bilderna än vad de ser ut i verkligheten.

  Har inte testat deras Liquid foundation, men den låter jättespännande!

 4. Pingback: Naturlig makeup med Jane Iredales Color Sample Kit | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.