Image Iluma Intense Lightening Serum

Sedan jag började gå till Lena på You Stockholm har jag använt Image Iluma Intense Lightening Serum varje kväll i ca ett års tid, och min hy har mått finemang.

Image Iluma Intense Lightening Serum ska motverka ojämnheter i hudtonen och dämpa rödhet. Det innehåller bland annat Vitamin C och druvkärnsextrakt för att minska inflammation i huden. Nu påverkas ju huden inte bara av det man lägger på den, utan också av vad man äter, kanske särskilt om du lider av rosacea. När jag slarvar med kosten återkommer mina rosaceasymptom (främst plitor och rodnad) trots användning av serumet, men om jag håller ordning på kosten och håller mig till den ordinerade hudvårdsrutinen mår min hy bättre än vad den någonsin gjort tidigare. Att serumet dessutom doftar underbart av smörkola är bara en ljuvlig bonus som gör kvällsbestyren så mycket härligare.IMG_0002In English: I have been using the Image Iluma Intense Lightening serum for about a year now. It reduces redness and evens out my skintone. It contains vitamin C and grape seed extract, which helps reduce inflammation. If I use this serum and maintain a healthy diet, I keep my rosacea symptoms at bay. The fact that it smells like toffee is just a bonus!

5 tankar på “Image Iluma Intense Lightening Serum

 1. Det lät som ett mycket bra serum! 🙂 Och även en väldigt duktig hudterapeut. Jag skulle aldrig ha trott att du har rosacea om du inte skrivit om det på bloggen. Så du måste sköta dig riktigt duktigt, och kombinationen med en bra hudvårdsrutin ihop med behandlingar ger ju underbara resultat tydligen!

  Min mor har samma problem men inte hittat varken ett märke eller hudterapeut som hjälpt henne i Dalarna där hon bor. Som tur är (knock on wood!) har jag inte ärvt hennes rosacea, men har ju en hy som inte tål några tuffa tag och han lätt till rodnad och röda partier. Vad ska man undvika i kosten om man har problem med rodnad och får blossande kliande torra områden i ansiktet, som min mor har? Eller snarare, vad hjälper dig? Du har en väldigt fin hy i mina ögon!
  Ha en skön söndag, kram Lotta

  • Tack, vad snällt! Ja, Lena är en jätteduktig hudterapeut, och hennes behandlingar i kombination med bra produkter har verkligen hjälpt. Nu har ju jag turen att inte ha särskilt allvarlig rosacea, så om jag bara sköter kosten och hudvårdsrutinerna kan jag hålla det i schack ganska bra och förhindra att det blir sämre.

   Det är väldigt individuellt vad som får rosacean att blossa upp, men några vanliga bovar brukar var de tre ”vita farorna” mejeriprodukter, socker och vitt mjöl. För mig märke jag störst skillnad om jag låter bli mjöl och socker, medan jag tolererar mejeriprodukter bättre, åtminstone i begränsade mängder. Rött vin är en annan typisk trigger, men det märker jag inte av särskilt mycket heller. Jag tänkte att jag skulle göra några fler inlägg på temat rosacea och ta upp sådana saker, t.ex. kost, hudvårdstips och sminktips, du får hålla utkik och tipsa din mamma 🙂 Hoppas att hon kan få bukt med sina besvär. Känner tyvärr inte heller till någon bra hudterapeut i de här områdena, men kanske det skulle gå att få lite distansrådgivning av hudterapeuterna på Skincity åtminstone? Med bra produkter kan man ju komma en bra bit på vägen.

 2. Pingback: Den tog slut – Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe | Culture of make-up

 3. Pingback: Recension: Medik8 | Culture of make-up

 4. Pingback: Tre som tog slut: Hudvård från Paula’s Choice och Image Skincare | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.