Sherbert

Jag såg Killer Colours-Violas inlägg om Sisley-skuggan Mango, och kom osökt att tänka på min gamla favorit Sherbert från min Smashbox-palett Shades of fame. Över Sherbert lade jag lite Eyedust från Make up Store i nyansen Morning breeze. IMG_0057Så här ser det ut i direkt solljus (hurra för solljus, förresten!):IMG_0068 Jag älskar vad den här skuggan gör med min ögonfärg. Det ser ut som om jag har dragit upp mättnaden på den blå färgen på ögonen, men den här bilden är helt oredigerad. Det är alltså bara Sherbert som utövar sin magi här. Jag kanske skulle ta och göra ett inlägg om mina favoritskuggor för att framhäva blå ögon?IMG_0124

5 tankar på “Sherbert

  1. Snyggt, dina ögon blev magisk blå! Även jag såg Killer Colours inlägg med Mango från Sisley, men de enda produkterna jag har i den nyansen är rouge. Dock testade jag och det funkade finfint med Hot Mama från The Balm samt rouget från Jane Iredales prov från DB expo. Även gröna ögon blev mer gröna. Hur kul som helst med lite inspo.

    • Tack, vad snällt! Ja, det brukar ju funka alldeles utmärkt att ha rouge som ögonskugga, eller vice versa. Kan tänka mig att den typen av nyanser blir jättesnygga mot dina gröna ögon! Ska testa rouget från Jane Iredale på ögonen också. Som rouge passade det inte helt klockrent mot min vinterhy, men det kanske blir snyggare som ögonskugga. Tack för tips!

  2. Åh jag älskar att leta skuggor som drar fram ögonfärg! Du är magiskt fin i denna ursnygga färg (såklart även utan den!) , precis såna nyanser som jag störtgillar! Skiljer det något som gör att blåa och gröna ögon blir mer intensiva månntro?! Denna funkar troligtvis på båda. Och olika vinröda och lila färger. Tycker det är roligt med olika färger!
    Kram!

    • Tack snälla du! Man framhäver ju ögonfärgen med kontrastfärger, och gröna och blå ögon har ju olika kontrastfärger, t.ex. blå har bruna/varma/rödaktiga toner, medan gröna ögon brukar framhävas bra med lila, eftersom de ofta har gult i sig (och gul har lila som kontrastfärg). Samtidigt så är ju ögon ofta lite melerade, särskilt gröna ögon, och då har man ju ett ypperligt tillfälle att leka med ögonfärgen, tex. att ta fram mer av det bruna eller mer av det gröna 🙂

  3. Pingback: Coral makeup look | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.