Lyx för händer och fötter från Apoliva

När jag var på DB Expo i januari fick jag ett pressprov från Apoteket innehållande hud- och nagelolja samt fotskrubb från Apoliva och en fotfil med tre olika filytor: en riktigt grov med ”knottror” för extra effekt, en finare yta samt en liten fil som är gömd i skaftet som är smidig om man behöver komma åt att fila på lite trängre ställen, t.ex. mellan tårna.

Hud- och nageloljan doftar underbart örtigt av bland annat rosmarin. Den är berikad med vitamin E och myrra och ska återfukta och stärka hud, nagelband och naglar. Jag har droppat lite olja under nageln och låtit den rinna ner över nagelbanden. Jag har också masserat in oljan på mina nariga knogar, och den återfuktar jätteskönt! Jag råkade slå omkulle den här flaskan så tyvärr gick en hel del produkt till spillo, men när den tar slut kan jag absolut tänka mig att köpa den igen, särskilt till det blygsamma priset: 79 kr för 10 ml. Ursäkta suddig bild. Den togs i januari, när dagsljus var en bristvara.jan15-26Fotskrubben doftar också den härligt. Den är väldigt fast i konsistensen, men när man väl masserar in den i fötterna blir den mjuk och skön, inte alls rivig, utan väldigt milt exfolierande. Efteråt användning känns fötterna mjuka och återfuktade. Lite av oljorna sitter kvar på huden efter att fötterna har torkat, vilket jag gillar, eftersom fötterna blir bättre återfuktade om oljorna får sitta kvar och verka en stund till. Jag älskar att skrubba fötterna med Apolivas fotskrubb, smörja in fötterna med en kräm, dra på mig ett par sockor och sova med dem. Då vaknar jag med mjuka och lena fötter, vilket jag trodde var i princip omöjligt för mig på vinterhalvåret.jan15-27

Fotfilen är nästan min favorit av de tre, eftersom det är den enda fil som någonsin har rått på den läderartade och fnasiga huden på mina hälar. Tack vare de extra knottrorna (vet inte vad jag ska kalla dem) river filen lite extra, och handtaget är precis rätt vinklat för att man ska få ett bra grepp och kunna dra rejäla tag med filen. Nu låter det som om jag försöker att skinnflå mina stackars fossingar, men tro mig, min dinosauriehud på fötterna behöver en bestämd hand. Jag gillar dessutom att filen är så lättrengjord. Efter användning är det bara att skölja av den så ser den som ny ut igen. Den här tror jag kommer att hålla länge länge, och drför tycker jag att den är väl värd sina 119 kr.

jan15-25

2 tankar på “Lyx för händer och fötter från Apoliva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.