En dagens: Duokromt från Too Faced

En dagens med en duokrom ögonskugga (dvs som skiftar i två nyanser) från Too Faced med det lite fåniga namnet Label Whore. Vad är grejen med att sminkprodukter så ofta får ekivoka, sexistiska eller sexualiserade namn (Orgasm, Lashgasm, It’s so big! osv osv osv)? Finns det någon direkt koppling mellan smink och sex som jag har missat? Eller är det helt enkelt ett gäng kåta gubbar som sitter och hittar på de här namnen? Någon mer än jag som har grubblat över detta? Jag är inte särskilt pryd och blir inte alls förfärad eller så, jag fattar bara inte grejen med alla sexreferenser.

Skuggan är i alla fall jättefin, även om jag som vanligt har svårt att göra den duokroma effekten rättvisa på bild. IMG_0184 IMG_0185 IMG_0193 IMG_0201

4 tankar på “En dagens: Duokromt från Too Faced

  1. Galet snygg som vanligt!! 🙂 Jo jag har många många ggr funderat över varför jag ska behöva gå till en expedit och be om en Orgasm tack?! Hur tänker de egentligen?? Ska vi bli ännu mer köp-kåta??? Jag blir kärring surtant istället och tycker det är urlöjligt bara…
    Kram!

    • Tack! Ja, det är lite samma för mig, jag blir mest anti. Att man sexualiserar produkter antyder ju också att man förväntas köpa/använda dessa produkter i syfte att attrahera en potentiell sexpartner, och den synen på smink tycker jag känns lite förlegad. Det här med att sminka sig för sin egen skull, vad hände med det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.