Budgettips: rengöring för dig med känslig hy/rosacea

Den senaste tiden har jag använt Gentle Cleanser från Rozaderm som rengöring. Rozaderm är ett relativt nytt märke som är inriktat på rosaceabenägen hy. Vad man menar med ”rosaceabenägen” vet jag inte riktigt. Jag trodde att man antingen har rosacea eller inte, men jag antar att man kanske menar rosaceahy och känslig/lättirriterad hy som inte nödvändigtvis diagnosticerats med rosacea. Produkterna är hur som helst parfymfria och väldigt skonsamma och milda, vilket är bra för oss med känslig hy.

rozaderm-gentle-cleanser-200ml-0

I somras testade jag Rozaderms Moisturizing Cream ur samma serie och blev inte så förtjust i den, eftersom jag upplevde att den täppte till min hy en aning. Därför var jag lite skeptisk till den här rengöringen, men jag fick snabbt ändra åsikt. Gentle Cleanser lyckas med konststycket att både vara supermild och effektiv. När jag drar en bomullstuss med toner över ansiktet efter rengöring får jag inte upp några sminkrester alls, allt smink försvinner i ett enda svep – med undantag för ögonsminket, som den inte alls rår på. Det är det enda negativa med den här rengöringen i mina ögon. Jag vet att många ser det som självklart att ta bort ögonsminket med en separat rengöring, men jag hatar att hålla på med bomull kring ögonen, eftersom jag alltid lyckas få bomullsstrån i ögonen som ligger och skaver hela dagen utan att jag får bort dem. Därför gillar jag rengöringar som tar bort allt smink i ett svep. Dermalogicas Ultracalming cleanser är ett exempel på en sådan rengöring.

För mig har lösningen på detta blivit att jag tar bort ögonsminket med en rengöringsolja (gnuggar lite med fingrarna bara så är det puts väck) och sedan tar bort resten av sminket med Rozaderm Gentle Cleanser. Under testperioden har min hud mått alldeles utmärkt. Jag har varit mindre torr än vanligt och inga tilltäpptheter som jag inte har orsakat själv genom jul- och nyårsfrosseri (hej fikafinnen!). Jag kan alltså rekommendera Rozaderm Gentle Cleanser för dig med känslig hy eller rosaceahy som letar efter en mild men effektiv rengöring. Lyxfaktorn är kanske inte hög på denna oparfymerade produkt i en förpackning som andas landsting, men så länge innehåller funkar är det kanske inget att haka upp sig på. Och med ett pris på bara 129 kr för 200 skadar det ju inte att ge den en chans, eller hur?

 

3 tankar på “Budgettips: rengöring för dig med känslig hy/rosacea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.