Contouring för bleka

För något år sedan var contouring (skulptering av ansiktet) the big thing och det gjordes tutorials till höger och vänster. Nu har vågskålen slagit över och många tycker att det ser konstlat och onaturligt ut. Själv har jag mest använt contouring för att återställa lite av det djup som förloras i ansiktet när jag lägger på foundation – när ansiktstonen jämnas ut ser ansiktet ganska platt ut. Det som ofta gör att contouring ser onaturligt ut är att man använder en för varm och gul nyans som shader (mörk nyans som används på de delar av ansiktet man vill göra mindre, få att stå tillbaka). Många använder bronzers som shading, och det kan fungera, men ofta är de för varma, särskilt för oss med kalltonad och blek hy.

Jag har hittat en produkt som passar perfekt som shader för min bleka och kalla vinterhy. Det är Sensai Cheek blush i nyansen Yukinoshita. Det som är bra är att färgen är tillräckligt kall och ljus för att passa min allra blekaste vinterhy. Det ser knappt ut som om jag har något på kinderna, men ändå får mitt ansikte lite mer kontur.IMG_0431Här ser ni hur mitt ansikte ser ut efter applicering av foundation.IMG_0436 Så här ser det ut efter applicering av Sensai Cheek blush YukinoshitaIMG_0444Andra tips på bra shaders för ljushyade är NYX Powder blush i färgen Matte Taupe samt Illamasquas kultförklarade krämpigment i nyansen Hollow.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.