Bénabar en concert

Vårt huvudsakliga syfte med resan till Paris var att gå på en konsert som vi bokade redan i somras. Bénabar har varit en av mina favoritartister sedan jag bodde i Frankrike, mycket tack vare hans snillrika texter som fångar människans små nycker och egenheter på ett ofta humoristiskt sätt, utan att det blir tramsigt. Under de kluriga formuleringarna ligger ofta ett allvar som jag tycker mycket om. Jag har lyckats få min man med på tåget också, och nu är han ett lika stort fan, även om han inte förstår texterna.

Konserten var grym, och alla musiker var så sjukt duktiga och det det var riktigt bra tryck på publiken, efersom Bénabar är en av de mest folkkära artisterna i Frankrike. Stämningen var intim, och trots att konserten hölls på Palais du sport kändes det som en spontan barspelning – fast med kvalitet. Jag har hittat några klipp från turnén på YouTube. Det är ingen vidare ljudkvalitet, men om ni är nyfikna på Bénabar finns en uppsjö av hans musik på både YouTube och Spotify.

 

 

2 tankar på “Bénabar en concert

  1. Åh så roligt att lyssna på ett snutt av filmklippet! 🙂 Tyvärr klarade jag inte att förstå allt med min något föräldrade skolfranska, men det var verkligen en trevlig stämning och lät fint! Att boka biljetter till en konsert i ett annat land, och sen åka iväg på en rea, varför har jag inte ens tänkt tanken? Tack för det! Nu ska jag fundera ut vem jag vill se och uppleva irl, och kanske att jag får med mig maken…, haha!
    Stor kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.