Rosaceatips: Lisa Eldridge Makeup tips for redness and rosacea

Den här videon är någon månad gammal nu så flera av er har säkert redan sett den, men det är en av de bättre guiderna på nätet om hur du kan tänka när du sminkar en rosaceahy, eller en känslig hy med rodnader. Jag gillar särskilt hennes poäng om att man inte ska vara rädd för att använda rött på en rosaceahy. I videon får t.ex. modellen ett supersnyggt rött läppstift. Det enda jag inte gillar är att personer med olika hudåkommor (särskilt människor med acne eller rosacea) som medverkar i den här typen  av videor alltid måste omnämnas som ”brave” för att de ”vågar” visa upp sin nakna hy. Som om man förutsätter att de skäms (eller borde skämmas) för sin hudåkomma. Det finns tillräckligt med människor som skäms helt i onödan för sin hy som det är, det är inget som behöver spädas på av sådana uttalanden. Detta gäller inte bara Lisa Eldridge, utan jag har även hört det hos andra stora YouTubers, t.ex. Pixiwoo. Bortsett från den lilla invändningen tycker jag att det här är en grym video med många bra tips för oss med rosacea.

 

2 tankar på “Rosaceatips: Lisa Eldridge Makeup tips for redness and rosacea

 1. Så snyggt slutresultat! Tänk om man kunde få bli sminkad av Lisa någon gång . . . Undrar dock hur jag skulle se ut med så täckande bas och hur det påverkar rosacean? Igår testade jag en dyr anti-age foundation som skulle passa känslig hy. Såg kanon ut på morgonen men när jag kom hem från jobbet var den nästan borta och näsan och hakpartiet var rödare än på länge – trist. (Tur att det finns provrum på SC!) Blev SOS-vård i går kväll och idag är det bara näsan som fortfarande är i obalans (men marginellt). Går hellre ”naken” och jobbar med att lugna rosacean än gårdagens resultat. Tack och lov för Biodroga MD Even & Perfect Cc Cream Anti-Redness 🙂

  Tack för bra inlägg. Uppskattar verkligen ditt rosacea-tema.
  Många kramar från Ulrica

  • Kul att du gillar rosacea-temat, det är alltid kul när någon har praktisk nytta av sådant man lägger upp!
   Och ja, slutresultatet är jättefint, men det är som du säger väldigt täckande. Jobbar man med produkter som huden tål behöver ju täckningen i sig inte vara ett problem, men förstår din tanke. Jag brukar också försöka undvika att ha alltför tjockt lager på huden. Jag hade faktiskt tänkt göra en ny tutorial med en lätt bas för rosacea-hy, eftersom vi går emot vår och många gärna byter ut sin bas mot en lite lättare under våren och sommaren. Ska försöka ta tag i det!

   Trist när produkter ger reaktioner som förvärrar hudens tillstånd, men visst är det bra att Skincity ger möjligheten att testa först innan man lägger ut dyra pengar på något som inte funkar. Det här med att hitta rätt hudvård och foundation är ju lite av en trial and error-process för alla, men kanske särskilt för oss med känslig hy och/eller rosaceahy! Men bra tips med Biodroga där, den har jag inte testat. Måste åtgärdas 🙂

   Ha det bra, kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.