Elemis Frangipani Monoi Body Oil*

När jag var på Daisy Beauty Expo i vintras fick jag med mig Elemis Frangipani Monoi Body Oil bland pressproverna från Dermarome. Det är en multiprodukt som ska gå att använda till hår, hud och naglar. Jag har främst använt den som kroppssmörj, men har även masserat in i håret någon enstaka gång. Eftersom den här produkten innehåller kokosolja kan den stelna till fast form i svalare temperaturer, men om man ställer den i varmvatten en stund smälter den snabbt till rinnande form. På bilden nedan ser ni hur den ser ut i stelnad form.IMG_1093

Det jag gillar med den här produkten är framför allt doften. Den här olja doftar himmelskt, och jag kan inte sluta sniffa på huden när jag har smort in mig med den. Dessutom återfuktar den huden skönt, och även håret känns mjukare när jag har använt oljan som hårkur. Den sjunker snabbt in i huden och lämnar ingen halkig eller kladdig hinna, som vissa kroppsoljor gör. Nedan ser ni oljan i rinnande form.IMG_1096

Det jag kanske inte gillar lika mycket är förpackningen. Den pyttelilla korken är väldigt lätt att slarva bort, och det är svårt att dosera oljan med den lilla pipen. Antingen kommer inget alls eller alldeles för mycket, och sedan rinner oljan ofta ner från mynningen och kladdar ner resten av förpackningen, vilket jag är allergisk mot. Den frostade glasflaskan känns lyxig, men kombinationen glasflaska + olja på händer och flaska + kaklat badrum känns lite riskabel. Det är som upplagt för en jobbig olyckshändelse. Jag hade hellre sett en pumpflaska i något material som inte går i tusen bitar om olyckan skulle vara framme.

Men oljan i sig är mycket trevlig och behaglig, och även om den kostar en del (419 kr för 100 ml på Skincity) så skulle jag kunna tänka mig att köpa en ny flaska när den här tar slut. Jag ser den dock mer som ett lyxigt komplement till min vardagsrutin, snarare än en vardagsprodukt, så jag tror att den här flaskan kommer att räcka länge.

* Produkt skickad till mig som pressutskick. Inlägget innehåller affiliateslänkar. Se min policysida för mer information.

4 thoughts on “Elemis Frangipani Monoi Body Oil*

  1. Den här oljan är bara hur lyxig som helst och har den mest underbara doft! Jag har en miniflaska och en stor flaska, perfekt med två storlekar! Jag kan hålla med om att det är lite trixigt med lilla pluppen som öppning. Och på senaste tiden har jag lyckats krossa tre olika glasflaskor på mitt klinkersgolv. Plus en kär gammal shadingskugga från MAC… Hmm. Men olyckor händer, och då får jag ta fram Anastatia Beverly Hills contouring kit istället! Som jag suttit på det! 🙂
    Kram!

    • Åh, nej! Såå tråkigt när det händer! Men håller med om att oljan är ljuvlig! Kul med Anastasias contouring kit! Vore kul att höra vad du tycker om det. Jag har varit rädd för att det är lite mörkt för mig, men det kanske funkar?

  2. Den oljan är magi för både hud och doftsinne. Jag har använd den till och från i över ett och ett halvt år, och har toppat min årets kroppsprodukt två år i rad. Även om flaskan är glas och har liten plupp kan jag bortse från allt det då jag tycker den är så himla bra 🙂

    • Ja, den är fantastisk. Och ja, jag kan också ha överseende med förpackningen, men om jag fick välja fritt skulle jag nog se en lite mer praktisk lösning. Tills dess fortsätter jag att njuta av den flaska jag har!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.