Recension: Medik8

För några månader sedan skrev jag om Medik8, hudvårdsmärket som lanserades på Daisy Beauty Expo i januari 2015. Jag fick ju hem lite pressprover att testa, och det gjorde jag under senvintern/våren. Det var ett tag sedan jag använde upp serumen, men dagkrämen hänger faktiskt med än, trots daglig användning. Är dock inne på sista skvätten nu, så jag kände det var dags för en recension. De produkter jag har testat är alltså följande:
CE Tetra Vitamin C Antioxidant Serum – Ett C-vitaminserum som ska behandla solskador i huden, öka kollagenproduktionen, öka hudens elasticitet och ge en uppljusande effekt.
Red alert serum – Ett serum som ska lugna och mildra röd och blossande hy.
Retinol Eye TR – Ett retinolserum för området kring ögonen som ska minska intrycket av fina linjer och rynkor och motverka hyperpigmentering (antar jag att de menar med ”dark spots”).
Retinol 3 TR – Ett retinolserum som ska göra ungefär samma sak som ögonserumet, fast i resten av ansiktet.
Hydr8 B5 – Ett gelserum som ska återfukta huden med hjälp av Vitamin B5 och hyaluronsyra.

jan15-19

Hydr8 Day 360 Total Anti-Ageing Moisturiser – En anti-age-dagkräm med SPF 30 som även ska kunna användas på ögonlocken.

jan15-20I mitt tycke är det Hydr8 Day 360 som är den stora stjärnan i samlingen. I början av testperioden var det vinter, och jag tyckte att den låg precis på gränsen för vad min hud behöver av återfuktning, men nu på vårkanten är den perfekt. Det bästa är att den känns som en helt vanlig dagkräm, trots att den har SPF 30. Annars kan jag tycka att krämer med hög solskyddsfaktor lägger sig som en hinna på huden och är svåra att sminka ovanpå. Den här fungerar utmärkt som återfuktare under foundation och primer. Jag skulle lätt kunna köpa den här igen. Just nu har jag en annan hudkräm med SPF på tur att testas, så när jag har testat klart den ska jag jämföra de två och köpa om den som funkade bäst. Men det här är helt klart en stark kandidat.

Red Alert var skönt på huden och så, men jämfört med den skillnad jag ser när jag använder mig Beauté Pacifique-serum så kändes det här väldigt … mjäh. Det kan förstås bero på att min hud var i så pass bra form tack vare min ordinarie hudvårdsrutin att effekten av Medik8-serumet blir svårare att avläsa. Jag har dock inte sett någon anledning att byta ut mitt BP-serum än så länge.

Hydr8 B5  funkade inte alls på min yttorra vinterhy. Serumet sögs bokstavligen upp på en minut, och efter två minuter skrek min hy efter mer fukt. Det kändes ungefär som The Body Shops Drops of Youth, som också är ett gelserum som stramar i mitt ansikte. Jag tror att detta serum passar dig med blandhy/fet hy som vill undvika att bli glansig. Mitt stackars nylle behöver all lyster och glans det kan få, så jag föredrar ett lite oljigare serum. Inget dåligt serum alltså, men dålig matchning för min hudtyp. Jag vet att t.ex. Hilde på Hilde’s Closet gillade det här serumet.

Retinol 3 TR och Retinol Eye TR – Jag klumpar ihop recensionen av dessa, eftersom jag inte har så mycket att säga om dem, annat än att de inte funkade på mig. Med retinol är det ju så att det funkar på vissa, medan det är för kraftfullt för andra. Jag hör nog till den senare skaran. Jag har känslig hy, särskilt runt ögonen, så jag är nog kanske fel målgrupp egentligen. Jag fick en fin, plumpad effekt i början, och jag följde anvisningarna noggrant och trappade upp gradvis, men när jag hade trappat upp till daglig användning blev jag torr och uschlig och all lyster försvann ur huden. Kanske att det skulle ha funkat om jag trappade ner igen och bara använde serumen varannan/var tredje dag. Men eftersom detta var små provförpackningar fanns inte så mycket utrymme att justera doseringen fram och tillbaka innan de tog slut. Återigen, jag vet att många gillar dessa serum och jag vill inte säga att det är dåliga grejer, men det funkade inte på mig med den rekommenderade dagliga användningen, så mycket kan jag säga.

CE-Tetra – Min favorit av serumen, faktiskt. Jag tyckte att detta kändes långt mer återfuktande än Hydr8-serumet. Återigen – jag har redan så himla bra serum från Image och Beauté Pacifique som jämnat ut min hudton på sikt, så det är svårt att se någon effekt utöver den jag redan fått av dem. Jag tror inte att jag skulle byta ut mina ordinarie serum till förmån för detta, men det är absolut ett bra serum som inte bara känns skönt och doftar gott utan även återfuktar fint och åtminstone inte försämrar det som mina tidigare serum gjort för min hudton.

4 tankar på “Recension: Medik8

  1. Vad roligt att läsa vad du tycker. Som du skriver är det nog skillnad på speciellt Hydr8 om man är riktigt torr, eller har blandhy. Jag kände mig snygg och plumpad och inte alls stram vilket egentligen är ganska logisk.

    Hydr8 360 är nog den bästa dagkrämen med så pass hög SPF jag testat. Nu ska jag testa två från Paula’s Choice ordentligt, men är lite rädd att jag blir besviken, så jag hoppas på positiv överraskning även där.

    • Ja, precis. Jag blev så konfunderad eftersom alla andra verkade älska serumen och så funkade de inte alls på mig. Men det är ju så olika på hudtyp och hudens tillstånd under provperioden. Jag får kolla in deras sortiment för torr och känslig hy istället 🙂

  2. Otroligt spännande att läsa att du har provat dig igenom hela kitet vi fick! Jag har faktiskt inte mer än provat dem vid engångstillfällen, med har tänkt nu ett tag att jag ska ha dagkrämen med spf 30 ett längre tag. Det behöver jag verkligen med en sista IPL på gång och allt skydd jag kan få från solen. Tack för bra rcension! 🙂
    Kram!

    • Ja, dagkrämen kan nog vara utmärkt att prova nu när solen kryper fram emellanåt och du dessutom genomgår IPL-behandling. Jag har verkligen varit nöjd med den, och är dessutom imponerad av hur dryg den har varit. Jag har nog använt den mer eller mindre varje dag sedan februari, och jag pressade ur sista droppen häromdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.