Tystnad och identitetskris

Det har varit lite tyst härinne den här veckan. Dels har jag haft fullt upp, dels har jag funderat lite på hur jag vill göra med bloggen framöver och vilken riktning jag vill att den ska ta. Grundidén när jag startade bloggen var att jag ville ha en blogg där jag kunde skriva om mina båda stora intressen: skönhet och kultur. Jag såg framför mig att bloggen skulle fokusera mer på inspiration än produkter och recensioner.

De senaste månaderna har jag känt att jag kommit ganska långt ifrån den ursprungliga idén. Sedan jag börjat få pressprover skriver jag allt oftare om enskilda produkter både recensioner och inlägg om nya eller kommande produkter. Dessutom skriver jag nästan inte alls om kultur längre. Det beror dels på att vi sedan vi flyttade till huset inte haft tid eller så mycket pengar över till att gå på konserter, och när det gäller läsningen är den lilla litteratur jag hinner tillägna mig på tjeckiska, och om boken inte finns översatt till svenska är det inte så stor idé att tipsa om den (om det inte finns några slavister bland läsarna, speak up i så fall!).

Det behöver inte nödvändigtvis vara negativt att en blogg förändras och byter inriktning, men på sistone har det inte känts lika roligt att blogga, och det ser jag som en signal på att jag kanske har hamnat ur kurs litegrann. Så jag har satt mig ner och gjort en lista på vad jag vill fokusera på i bloggen, och vad jag tycker är roligast att skriva om. Jag försökte tänka på vad jag tyckt varit roligast att skriva om de senaste månaderan, och vad som har känts mer som ett ”arbete”.

Ungefär det här kom jag fram till:

1. Tillbaka med kulturen i bloggen! Böcker, musik, teater, konst, sminkteman, vad som helst.
2. Mer sminkbilder/inspiration och mindre produktfokus. Jag kommer fortsätta att tipsa om produkter som jag verkligen gillar och vill dela med mig av, men kanske inte skriva så många recensioner av produktnyheter. Det finns så många andra bloggar som gör det så otroligt bra, och för mig är detta de inlägg som känns lite som ett hästjobb och sånt som har legat över mig och känts som något jag borde göra. Tills jag insåg att jag inte behöver någonting alls. Det här är min blogg och väljer själv vad jag skriver om. Kan verka självklart, men lätt att glömma ibland.
3. Rosaceatemat vill jag gärna utveckla, lära mig mer om ämnet och dela vidare. Kanske göra lite intervjuer med kunniga människor och försöka hitta bra och pålitlig information som kan hjälpa andra med rosacea. Jag blir väldigt glad när någon skriver att de har haft nytta av mina tips, så det är något som känns kul att fortsätta med.

Vad tror ni om det?

Undrar signatur ”identitetskris”

5 tankar på “Tystnad och identitetskris

 1. Tycker det låter bra och vettigt! Jag tar gärna ett lite mer kulturellt innehåll. Sen ska det kännas bra och rätt att blogga, så blogga på med det du vill skriva om. Ibland är det sunt med indentitetskris för då hittar man tillbaka. Jag hänger kvar i alla fall 🙂

  • Tack för din snälla kommentar. Ja, vi får se vad som händer, men jag ska försöka att bara göra det lite mer lustfyllt och bara skriva om det jag känner för att skriva om, och inte det jag tycker att jag ”borde” skriva om. För det finns ju inga borden andra än de jag själv skapar åt mig själv. Roligt att du hänger kvar 🙂 Och det ska fortfarande vara en skönhetsblogg, men med kanske något inslag av litteratur eller musik någon gång ibland. I de bästa av världar möts dessa teman, som t.ex. i mitt tema med sminkningar av litterära gestalter från oktober/november, det tyckte jag var superkul! Men det kräver ju lite mer tid och planering 🙂

 2. Jag drogs till din blogg just tack vare din unika framtoning. Det var jätteroligt och intressant att få både läsa och se annorlunda texter och bilder som jag blev glad av. Jag känner faktiskt igen mig lite av det du skriver och har funderingar i olika banor, som jag inte riktigt är klar med. En blogg är definitivt en egen plats, och där man får ta sin egen frihet att skriva om precis det man vill. Tyvärr försöker många få in oss i olika fack, men det är precis som du säger – det är ju din blogg! Bara din! Och jag vill jättegärna få ta del av mer kultur, kulturtant som jag är i själ och botten! 🙂

  Kör på, jag är definitivt med dig och hoppas att det känns roligare snart!
  Kram Lotta

  • Tack snälla du, det gläder mig att höra. Man får väl stämma av med jämna mellanrum och känna efter vart man är på väg, eller rättare sagt åt vilket håll man vill gå. Man ska ju göra det som är roligt och som man blir glad av. Tack för att du hänger med! Kram!

 3. Pingback: Nytt tema: månadens bok | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.