Rosaceatips – Pixi Redness Reducing Primer

Om du är på jakt efter en primer som minskar rodnad och samtidigt är snäll mot huden kan jag tipsa om Pixi Redness reducing primer. Den gröna färgen neutraliserar rodnader utan att lämna en mjölkig hinna på huden som vissa gröna primers tenderar att göra. Dessutom innehåller den aloe vera som ska lugna hyn, vitamin A som är en antioxidant samt vitamin E som ska skydda huden.

Huruvida den gör allt detta på sikt är svårt att säga, men jag gillar den kosmetiska effekten och hur den känns på huden. Den är inte fullt så silikonig som många andra primers är, och den ger en jämn bas samtidigt som den neutraliserar rodnader effektivt. Se på före- och efterbilden här nedan till exempel.

IMG_1456 IMG_1458

7 tankar på “Rosaceatips – Pixi Redness Reducing Primer

 1. Tack för dina rosacea-tips!

  Blev jätteglad när jag läste ditt förra inlägg. Kul att du vill fortsätta djupdyka i ämnet rosacea. Jag ser så många ”rödnäsor” som förmodligen inte vet om att de kan få hjälp (till viss del i alla fall).

  Har du hört talas om läkemedlet Mirvaso? Det är en receptbelagd gel som ska behandla rodnad. Hade inte läst så mycket om det innan jag fick det utskrivet men testade det för första gången förra veckan. Oh shit! Näsan gick från hettande och röd till typ kritvit på ca 15 min (skönt men fult). Tyckte jag tog lite gel, men det var tydligen för mycket. Lyckades bättre dag nr 2.Tar bort symptom i 6-12 timmar men löser inte problemet på djupet. Har läst lite mer om Mirvaso nu . . . Får se i vilken utsträckning jag kommer nyttja det.

  Ha en bra dag!

  Kramar från Ulrica

  • Hej Ulrica! Kul att du gillar mina tips, det gör mig jätteglad! Jag har inte hört talas om Mirvaso, det var något nytt för mig. Jag ska läsa på lite mer om det. Kul att höra om dina erfarenheter! Även om det inte löser det underliggande problemet kan det ju vara skönt om man t.ex. vid något särskilt tillfälle vill slippa de mest synliga symptomen. Har du fler tips får du gärna dela med dig! Kram

 2. Pingback: Tre som tog slut | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.