Recension: Pretty Honest av Sali Hughes

IMG_20150331_183944

När jag var i Birmingham köpte jag boken Pretty Honest: The Straight-Talking Beauty Companion av skönhetsjournalisten Sali Hughes. Jag ska inte gå in så mycket på vem Sali Hughes är, jag litar på att ni är flinka med att Googla det ni inte vet. Jag tänkte i stället gå direkt på vad jag tyckte om boken.

Jag var väldigt nyfiken på den här boken, eftersom jag läst så många positiva omdömen om den. Vissa beskrev den som den enda skönhetsbok du någonsin behöver köpa, andra kallade det för en skönhetsbibel osv. Som bäddat för höga förväntningar, alltså.

Men jag vet inte – jag är lite kluven till den här boken. Å ena sidan gillar jag den för att den innehåller en massa praktiska tips om hur du kan åstadkomma olika saker med smink, hår och hudvård (hårtipsen uppskattade jag särskilt eftersom jag överlag är rätt dålig på hår). Å andra sidan gillade jag INTE pekpinnarna som smögs in lite här och där, t.ex. glitternagellack passar inte på jobbet (says who undrar jag), personer med små läppar ska inte ha mörkt läppstift för att det får deras läppar att se mindre ut (är det självskrivet att stora läppar alltid är att föredra, undrar jag då) osv.

Samtidigt som hon skriver befriande om hur tonårstjejer ska experimentera och våga testa crazy saker kommer hon med några väl valda råd om vad som ser ”snyggt” ut. Jag får inte riktigt ihop det, helt enkelt. Och jag kommer inte över det konstiga resonemanget i inledningen om Salis mormor/farmor som alltid hade läppstift på/med sig för att hon inte skulle tvingas tacka nej till ett äventyr när tillfället bjöds. All respekt till Salis granny, men jag skulle nog säga att det går alldeles utmärkt att ge sig iväg på äventyr utan läppstift, varför skulle jag behöva tacka nej till ett sådant bara för att jag har glömt läppstiftet hemma? Jag skulle nog till och med säga att de flesta av mina mest minnesvärda äventyr har varit läppstiftslösa, och att det fungerade alldeles utmärkt 🙂

Trots att det finns saker jag stör mig på i den här boken innehåller den som sagt en hel del bra råd, och jag kommer absolut ha nytta av de mer handfasta tipsen. Jag tror att jag kommer att använda den här lite som en referensbok och slå i när jag ska göra något som jag vet att Sali hade någon smart lösning på, t.ex. föna luggen eller locka håret osv. Sali är otroligt kunnig och jag gillar hennes raka framtoning och handfasta tips. Jag kan ha överseende med det som jag inte håller med om, man måste inte alltid tycka lika om allt. En hel del av åsiktskrockarna tror jag också beror på kulturskillnader och på att det nog generellt råder rätt olika syn på det som kallas ”beauty” i Sverige och Storbritannien.

 

2 tankar på “Recension: Pretty Honest av Sali Hughes

  1. Bra, då vet jag att jag inte ska köpa boken. Jag har kollat mycket på hennes youtube kanal, men får inte grepp om henne alls. Det är mycket do and don’ts samtidigt som det är löst och flexibelt. Om jag jämför henne med andra beauty skribenter från GB tycker jag hon är ganska gammalmodig. Dock gillar jag hennes In the bathroom with…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.