Mina favoriter för fuskbrännan

IMG_2386

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om att sola säkert, och om hur man kan fixa färg i ansiktet och på kroppen utan att skada huden. Nu tänkte jag visa upp några av mina favoritprodukter för att få lite färg på konstgjord väg. Samtliga produkter har jag valt ut för att jag tycker att de ger ett naturligt och diskret resultat – ingen morotsvarning på någon av dessa produkter med andra ord.

IMG_0532

Vita Liberata Capture the Light Opaque Illuminating Skin Finish – Latte Light*
Den här produkten beskrivs som en BB-kräm för hela kroppen. Du kan stryka den på armar, ben, i dekolletaget, i ansiktet eller varhelst du vill bättra på din färg och få en gyllene lyster. Jag fick nyansen Latte Light hemskickad för några månader sedan. Den nyansen passar perfekt på mina BUS:ade armar och ben, men i ansiktet blir den lite för varm och lite för mörk att använda på egen hand. Däremot har jag använt den flitigt som primer, och sedan neutraliserat färgen med en lite ljusare färgad dagkräm ovanpå. Då får jag en fantastisk lyster och en lätt solkysst effekt. Det här har blivit en av mina favoritbasprodukter för ansiktet den här sommaren, faktiskt. Observera att detta är en ren kosmetisk produkt som försvinner när du tvättar dig och har ingen varaktig brun-utan-sol-effekt.

IMG_1915Vita Liberata Self Tanning Night Moisture Mask*
Detta är en fuktmask med brun-utan-sol-funktion som du lägger på kvällen och lämnar på över natten. Tanken är att du ska vakna upp med en diskret solbränna. Diskret är nyckelordet här. Detta är inte en produkt för den otålige eftersom du kan behöva bygga upp färgen några nätter i rad innan du når önskad intensitet. För min del är detta inget problem, eftersom jag hellre bygger upp färg gradvis än vaknar upp med ett orange ansikte efter en applicering. Jag som har yttorr hy gillar dessutom konceptet med en fuktmask som samtidigt funkar som BUS-produkt. Fukt och färg i ett – what’s not to like?

IMG_2025

 

Vita Liberata Trystal Minerals Self Taning Bronzer – Bronzed*
Beskrivs av Vita Liberata som det första mineralpudret med brun-utan-sol-effekt. Appliceras efter fuktkräm eller foundation och ger en omedelbar bronsande effekt samt en mer varaktig brun-utan-sol-effekt (3-7 dagar). Det här har snabbt blivit en av mina favoritbronzers. Jag gillar den varma, solkyssta effekten jag får, samt att den inte bara ger en fin färg utan även härlig lyster, tack vare de mikroniserade kristallerna. Den är lätt att applicera och blanda ut jämnt på huden med den medföljande borsten, som för övrigt är mjuk som änglafjun. Eftersom jag har använt denna i kombination med andra brun-utan-sol-produkter är det svårt att säga hur stor del av BUS-effekten just den här produkten står för, men jag gillar den tillräckligt som ren kosmetisk produkt för att vilja använda den för jämnan oavsett.

IMG_2370Clarins Golden Glow Booster Self Tan**
Koncentrerade brun-utan-sol-droppar som du blandar med din fuktkräm och bygger upp gradvis färg med. Ger ett diskret resultat och gör det möjligt att gradvis bygga upp till önskad färgintensitet. Förpackningen är praktisk och har en liten klickfunktion i botten, vilket gör det enkelt att dosera produkten. Jag gillar skarpt konceptet att baka in BUS-produkten i den ordinarie hudvårdsrutinen. Annars är det alltid ett gissel att se till att man är tillräckligt återfuktad för att huden inte ska bli fläckig samtidigt som den inte får vara så fuktmättad att BUS-produkten inte går in i huden. Med den här produkten slipper man det problemet. Den här lilla flaskan är för ansiktet, men det finns också en likadan produkt för resten av kroppen, som jag tänker köpa pronto!

IMG_2376

St Tropez – Self Tan Bronzing Mousse och Self Tan Luxe Body Dry Oil
Jag slår ihop dessa två, eftersom jag använder dessa lite i kombination med varandra. Self tan bronzing mousse är en brun-utan-sol i mousseform som ger mer omedelbart resultat än de produkter jag skrivit om ovan. Färgen är dock fortfarande diskret och ser naturlig ut på mig. Moussen är tacksam att arbeta med och hyfsat enkel att fördela jämnt på huden, men jag rekommenderar att du investerar i en BUS-vante för att få så jämnt resultat som möjligt och slippa bruna handflator. Oljan är lite mer svårjobbad tycker jag, eftersom den är rinnig och inte funkar lika bra med BUS-handsken. Den funkar inte att använda direkt på vinterblek hy för mig, eftersom resultatet då kan se lite onaturligt ut. Däremot när jag redan har en naturlig solbränna eller har BUS:at i förväg med moussevarianten, funkar det fint att förstärka färgen med oljan, som dessutom har ett vackert guldskimmer i sig. Se så vackert marmorerat innehållet blir när man skakar flaskan:

 

IMG_2378

Hoppas att den här lilla genomgången kan hjälpa dig att hitta några nya favoriter. Har du några favoritprodukter i den här kategorin som jag inte får missa?

* Pressutskick
** Affiliatelänk

 

 

2 thoughts on “Mina favoriter för fuskbrännan

  1. Vilken utmärkt genomgång av så fina BUS-produkter! Gillar skarpt! Dessutom inser jag att vi delar i stort sett åsikt om de flesta av produkterna. Jag har ett par stycken kvar att prova innan jag vet hur de funkar på mig, men i övrigt gillar jag Vita Liberatas nattmask riktigt bra, dock inte att det tar så himla lång tid att få färg. Där är Clarins droppar bättre, men har ju inte den hudvårdande delen som du skriver. Men jag känner mig lika sugen som du på deras kroppsdroppar! 🙂

    Hoppas du kan njuta i stora drag av din semester, och ta det lite soft med datortid! Det verkar vi inte vara ensamma om! 🙂
    Kram på dig!

    • Tack, vad kul att du gillar den! Ja, Vita Liberatas mask är inget man tar till när man har bråttom 🙂 Men himla skön är den! Har tagit det jättelugnt, men nu smyger jag in en jobbvecka innan jag fortsätter med tre semesterveckor till! Hoppas att du njuter av sommaren i fulla drag också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.