Naturlig makeup med Jane Iredales Color Sample Kit

Häromdagen plockade jag fram paletten från Jane Iredale som jag fick på Daisy Beauty Expo. En ganska naturlig palett som innehåller nästan allt jag behöver för en komplett sminkning, förutom mascara och eventuellt en svart skugga för eyeliner. Supersmidigt att ha med på resan, exempelvis. Jag använde inte foundation och concealer från den här paletten, dock. De är lite för mörka för mig just nu. Men ögonsminkning, rouge och läppar kommer därifrån. IMG_9621red

Jag gillar färgskalan – den känns diskret och sofistikerad utan att vara mesig. När jag såg skuggorna i förpackningen tyckte jag först att de säg lite mjäkiga ut, men på ögat är de pigmenterade och fina och faktiskt riktigt effektfulla. Jag duttade dock på en aning skimmerskugga från Sleek-paletten Vintage Romance mitt på ögonlocket som avslutning, så kan hända att jag ändå tycker att det där lilla extra saknas. Men i vilket fall är detta en ovanligt komplett palett.

Om jag hade fått föreslå några ändringar hade jag nog föreslagit att man skippade de två små borstarna (man packar ju ändå med sig borstar när man reser, eller?) och utnyttjade utrymmet till en svart skugga som kan användas som eyeliner samt en skimrig highlighter. Jag hade också önskat att den bruna skuggan hade varit lite kallare så att jag kunnat använda den till brynen om det skulle knipa. Då hade jag på riktigt inte behövt något annat komplement än en mascara. Sen att jag ändå packar med mig halva sminksortimentet när jag reser behöver vi ju inte haka upp oss på just nu.

IMG_4332 IMG_4337

2 tankar på “Naturlig makeup med Jane Iredales Color Sample Kit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.