Marc Jacobs Style Eye-Con – The Dreamer

När jag var på Sephora häromveckan köpte jag en palett som jag spanat på ett tag, nämligen Marc Jacobs Style Eye-Con-palett i nyansen The Dreamer. Den innehåller sju blandade matta och skimriga skuggor i en varmt neutral färgskala som direkt föll mig i smaken. Förpackningen är slimmad och väldigt lyxig, vilket man väl kan förvänta sig av Marc Jacobs, och till det priset.

IMG_4363

Jag vet att skuggorna inte ser mycket ut för världen på swatchen nedan, men det beror mer på att jag är bloggvärldens sämsta swatchare än på att skuggorna inte håller hög kvalitet. När man applicerar dem på ögonlocken med primer under glider de på fint och jämt och är väl pigmenterade. Att de inte applicerar så snyggt på en svårt  uttorkad underarm är väl inte så konstigt, kanske. Den ljusaste nyansen syns knappt, eftersom den är nästan exakt samma nyans som min hud, vilket gör den till en bra basskugga.

IMG_4465

Formulan är mjuk och lättarbetad, och nyanserna är perfekta ”vardagsnyanser”. De ger en diskret och sober look, och vill man ha mer definition funkar den mörkbruna skuggan alldeles utmärkt. Hållbarheten är dessutom mer än godkänd. Sminkningen jag gjorde igår höll hela dagen, och såg helt oförändrad ut även efter ett svettigt gympass. Och då är jag en sådan person vars ögonskugga nästan alltid slutar som ett streck i globlinjen, på grund av mina hooded eyes.

IMG_4370

Jag har inga bra närbilder ännu på någon sminkning som jag har gjort med den här paletten, men det kommer säkert framöver. Jag har en känsla av att den kommer att bli flitigt använd under hösten. Särskilt under veckorna, eftersom formulan klarar långa arbetsdagar framför datorn.

4 tankar på “Marc Jacobs Style Eye-Con – The Dreamer

  1. Oh you lucky girl! Uuursnygg palett, och ja jag älskar ju paletter!
    Har bara mitt dyra läppstift och en vinröd ögonpenna från Mr Jacobs, och vågar nog knappt kika på denna nästa gång på Sephora, haha! Helt underbar!
    Kram!

  2. Pingback: Marc Jacobs Le Marc Lipstick – Miss Scarlet | Culture of make-up

  3. Pingback: Marc Jacobs-sminkning i guld och rött | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.