Tre som tog slut: Hudvård från Paula’s Choice och Image Skincare

Dags för tre empties igen, den här gången i kategorin hudvård. De tre produkter som jag gjort slut på är Iluma Intense Lightening Serum och Ageless Total Resurfacing Masque från Image Skincare samt Clinical Instant Calm Advanced Redness Relief från Paula’s Choice.

IMG_5071

Image Skincare Iluma Intense Brightening Serum
Det här är nog min tredje eller fjärde flaska av detta serum, som jag har använt dagligen sedan jag började gå till min hudterapeut för snart två år sedan. Doftar underbart och håller min rosaceahy i schack. Just den här flaskan kan jag inte säga att jag använde upp, eftersom jag var så klantig att jag spillde ut halva innehållet. Synd på så rara (och dyra!) ärter. Kommer högst sannolikt köpa igen, men just nu testar jag ett annat serum för omväxlings skull. En mer djupgående recension av detta serum finns här.

Image Skincare Ageless Total Resurfacing Masque
En av mina go to-masker när jag känner att huden är på väg att revoltera eller täppas till i största allmänhet. Jag har ofta upplevt att blemmor som varit på väg har gått tillbaka efter att jag har använt den här masken. Den rengör huden, men utan att torka ut den fullständigt. Enligt instruktionerna ska masken appliceras på ansiktet efter rengöring och få verka i 5-30. Sedan ska masken masseras runt i ansiktet med fuktiga fingrar innan den tvättas av. Jag brukar lämna masken på i 10-15 minuter, och jag hoppar alltid det sista steget eftersom jag har känslig rosaceahy som inte pallar mekanisk peeling. Men eftersom detta är en kemisk och en mekanisk peeling i ett får jag ändå mycket god rengörande effekt av den här masken, även utan skrubbsteget på slutet. Kommer definitivt att köpa igen och igen och igen.

Paula’s Choice Clinical Instant Calm Advanced Redness Relief
Jag kommer inte att göra någon egentlig recension av den här, eftersom det är jättesvårt som rosaceadrabbad att säga exakt vilka produkter som gör vad för att hålla rodnaderna i schack. Dessutom spelar ju faktorer som väder och vind och kost en stor roll också. Jag använde i alla fall den här tonern i somras, och tyckte att hade en ovanligt jämn hudton, trots att sommaren vanligtvis är en riskperiod för oss med rosacea. Nu var ju inte den här sommaren den soligaste, men ändå. När den här tog slut och jag började använda en annan toner tyckte jag att min hy blev lite rödare igen, men återigen: det kan bero på väderomslaget i övergången från sommar till höst, torrare luft etc. Jag kommer troligtvis att köpa denna igen, framförallt för att jag gärna vill se om jag upplever att hudtonen upplevs som jämnare när jag börjar använda den här igen. Då kanske det är lättare att koppla resultaten till just den här produkten. Oavsett vilket var den här tonern skön att använda, särskilt på sommaren, när huden kan vara varm och blossande. Den svalkar skönt och ger huden ett behagligt fuktlager innan serumet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.