Londonshopping, del 2: parfym

IMG_5500

Nu har vi kommit till doftdelen av min Londonshopping. Jag hade siktat in mig på Jo Malones dofter, men kom hem med något helt annat, nämligen The Body Shop Black Musk Perfume Oil och ett set med fem parfymer från L’Occitane i resestorlek.

IMG_5518

The Body Shop har beskrivit Black Musk som sin mörkaste doft hittills, men jag tycker nog att den är mer mysig än mörk. Den har fruktiga noter som bergamott och päron, men också lite mer blommiga och kryddiga noter som patchouli, rosépeppar och vanilj, vilket balanserar det fruktiga. Parfymen är lättburen och trevlig, men jag gillar nog egentligen fjolårets Red Musk bättre, som är en riktigt kryddig parfym och faktiskt inte innehåller en enda blomnot. Men den här kommer att passa fint och värma gott under bitande kalla vinterdagar. Jag fick betala 18 pund för 50 ml, och den kommer att räcka hela livet, så det får man väl kalla en prisvärd parfym.

IMG_5504

När jag var i L’Occitanes butik i Covent Garden stod jag och velade mellan Jasmin & Bergamote och Néroli & Orchidée och gick till slut därifrån tomhänt. På flygplatsen hittade jag det här setet där båda dofterna fanns med, plus tre andra, som jag också gillade. Förutom de ovannämnda favoriterna är jag särskilt pepp på Iris Bleu & Iris Blanc, eftersom jag är svag för iris. Jag kommer inte att gå in på doftnoterna i någon större detalj – namnen på parfymerna är ju ganska beskrivande i sig. Gemensamt för dofterna är dock att de är mer eller mindre lätta och friska med blommiga och/eller fruktiga noter. När jag har testat dem mer kanske jag skriver lite mer ingående om mina favoriter, vi får se. 30 pund betalade jag för dessa fem små godingar.

IMG_5507

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.