Acadermia 2015

788C8DD1-733B-4D64-9E03-F6A56CA73632[639]

I fredags besökte jag Skönhetsmässan Acadermia som det här året är en del av den större mässan Fit for Life WKND. Det var första gången jag var där, och jag var inte riktigt säker på vad jag hade att vänta mig. Jag hade bilden av att Acadermia är väldigt fokuserad på fillers och plastikkirurgi, vilket jag vet att den har varit tidigare. Inte för att det är något fel med det, men det är inte riktigt det som är huvudfokus i den här bloggen, om man säger så. Men i år var det väldigt många intressanta hudvårds- och kosmetikföretag representerade, så mässan överträffade vida mina förväntningar.

Det hela började med en pressfrukost, där vi fick veta lite mer om mässan samt om olika talare och sponsorer. Sedan hade vi en timme på oss att utforska de olika montrarna innan mässan öppnades för allmänheten. Och uppenbarligen när jag är på mässor och större event har jag så fullt upp med att ta in information, hälsa på nya människor (och komma ihåg deras namn), bära tunga kassar osv att jag helt glömmer bort att fota. Och såhär i efterhand är alla minnen lite … fragmentariska.

IMG_5674Jag tänkte i alla fall lista några av mässans höjdpunkter enligt min mening:

1. Daisy Beautys Coffice lounge
Det blev regelbundna rastpauser här för att vila trötta bloggarben, dricka lite kaffe (eller skumpa för den som var på det humöret), prata bort en kvart eller två och titta på alla fina produktnyheter som stod uppradade längs hyllorna. Det är alltid så himla varm och välkomnande atmosfär så fort Daisy Beauty är inblandade.

20151127_143958

2. Alla nyheter
I princip alla märken hade någon ny, fräsig produkt att visa upp. Och jag hittade dessutom flera för mig helt nya märken, t.ex. finska Dermosil, som jag ser jättemycket fram emot att testa. De är tydligen stora i Finland, men trots att de finns i Sverige har de varit lite anonyma på den svenska marknaden. Fram tills nu i alla fall. Superkul med ett nytt (för mig då) nordiskt märke att testa!
IMG_57013. Probiotika för huden
Sedan måste jag bara nämna det sydafrikanska märket Esse, också, som jag visserligen hade hört viskas lite om, men som jag aldrig har testat. De är först i världen med att använda levande probiotika i hudvård, och jag fick en lång förklaring av företagets grundare hur det gick till. Jag ska inte ens försöka att återge den informationen här, för jag är rädd att det kommer att bli gravt förvanskat. Men här har man alltså gjort en kraftig U-sväng och inte bara ändrat sin syn på hudvård, utan faktiskt helt ändrat synen på vad hud är, utifrån den senaste tidens forskningsresultat. Så himla spännande! Oavsett om man köper deras resonemang eller inte tycker jag att det är så roligt när någon vågar vända på koncepten och gå emot strömmen. Jag fick med mig deras Biotic Serum för att testa, och jag kommer garanterat att återkomma till detta längre fram.
IMG_5729

IMG_5676Här är alla samlade arbetsprover jag fick med mig hem. Nu blir det fullt sjå att testa – skulle behövt två ansikten – eller två kroppar för den delen. Allra först kommer jag nog att hugga in på Dermosil, bara för att jag är så otroligt nyfiken. Sedan fick jag en provförpackning av M Picauts Calming Cocoon Cream, som jag absolut kommer att ta med mig när jag firar jul i kargt inlandsklimat. Om den är så bra som jag har hört, kommer jag att köpa en fullsize pronto, för om det något som min nuvarande hudvårdsrutin saknar är det en bra barriärkräm.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.