Londonshopping, del 4: Budget från Boots

Ledsen om det börjar bli tjatigt med Londonshoppingen, men jag föredrar att stycka upp det lite för att slippa mastodontinläggen som blir om man tar allt på en gång. I de tidigare inläggen har jag ju visat upp en del riktiga dyrgripar. Nu vill jag visa upp några produkter med lite mer sansade priser.

IMG_5522

Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Eye Perfect & Cover Concealer. Puh – orka dessa långa produktnamn. Denna köpte jag efter tips från HildeHildes Closet (som för övrigt snart ska börja blogga hos Daisy Beauty – yay!) och ångrar mig inte en sekund. På något sätt lyckas denna concealer vara fjäderlätt och supertäckande på en och samma gång. Den liknar min tidigare favoritconcealer Select Moisturecover från Mac, men undrar nästan om den här inte är snäppet vassare. Den täcker aningen bättre tycker jag, och den är ännu mer osynlig på huden. Men jag ska testa den lite mer innan jag bestämmer mig helt och hållet för vilken jag gillar bäst. Ett litet minus för svampen. Den funkar jättebra som applikator, men har en känsla av att den kommer bli svår att få ren.

IMG_5531

Det var köp 2 betala för 3-kampanj på Boots, så det här rouget slängde jag med mest för att få ett jämnt antal. Har bara testat det en gång, men det är ett fint marmorerat rouge som ger mycket lyster utan att bli glittrigt. Applicerar fint och har normal pigmentering, och den rosiga färgen passar bra nu på vintern.

 

 

IMG_5524

Här har vi ett grymt budgetalternativ till Light Wonder från Charlotte Tilbury, som jag visade i mitt tidigare inlägg. Det är lite samma typ av foundation – en lätt, fuktgivande foundation som låter den naturliga huden skina igenom. Jag har faktiskt sträckt mig lika ofta efter den här som efter Light Wonder den senaste veckan, och jag är riktigt imponerad av formulan och hållbarheten. Jag ser faktiskt inte någon anledning att betala mer än dubbelt så mycket (32 vs12.99 GBP) för Light Wonder när den här gör ungefär samma jobb, om man inte är en sminknörd då, som gillar att ha ett tjugotal foundations att varva mellan 🙂 Den här är kanske aningen mer täckande, men hållbarheten är precis lika bra, och den smälter otroligt fint in i huden. Miracle Match ska enligt tillverkaren anpassa sig efter hudtonen, men det där har vi hört förr. Det man kanske kan säga är att den skira täckningen gör att den är lite mer förlåtande om man skulle hamna någon nyans för ljust eller för mörkt.

IMG_5540

Ursäkta sned och vind bild. Vid det här laget hade jag fotat så många produkter att ögonen gick i kors. Jag har fotat bättre bilder på de individuella penslarna, men jag tar dem i ett inlägg för sig när jag har hunnit testa dem lite mer, så slipper det här inlägget bli sju meter långt. Real Techniques är ett av mina favoritmärken på sminkborstar, och dessa håller samma höga kvalitet som mina andra RT-penslar. Anledningen till att jag köpte det här kitet var Buffing brush, som jag länge har saknat i min samling, och jag gillar den verkligen. Har också testat några av de andra penslarna och gillar dem också. Contour brush har precis rätt stuns för att konturera ansiktet, och detailer brush passade perfekt till läppstiftsapplicering. Men som sagt, ett separat inlägg om de enskilda borstarna kommer en annan gång.

IMG_5598

Okej, jag vet att det här inte precis är någon budgetprodukt (drygt 300 spänn kostade den omräknat i svenska kronor om jag inte minns fel), men den fick hänga med här ändå, eftersom jag köpte även denna på Boots. Den här är en snudd på kultförklarad primer för att jämna ut huden och trolla bort förstorade porer (på kosmetisk väg, alltså), och få basen att sitta hela dagen. Jag använder den på näsan och kinderna, där jag har lite mer synliga porer, och en mer lystergivande primer på ställen där jag vill ha lite mer glow, t.ex. på kindbenen och på andra höga punkter i ansiktet. Tycker att den gör sitt jobb och jämnar ut huden fint. Återkommer med mer ingående recension när jag hunnit testa mer ordentligt.

 

2 tankar på “Londonshopping, del 4: Budget från Boots

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.