Nytt tema: månadens bok

Hej hörrni!

Jag satt och funderade över de ambitioner jag satte upp för mitt bloggande i maj, när jag kände att jag behövde stämma av med mig själv och känna efter vad jag egentligen vill med mitt bloggande. Det jag kom fram till då var att jag vill: 1) få in mer kultur i bloggen (den heter Culture of Makeup just för att jag ville förena dessa två intressen), 2) satsa mer på inspiration och sminkningar än produktfokuserade inlägg och 3) utveckla rosaceatemat.

Hur har det då gått? Jo, bloggen har definitivt styrt mer mot inspiration och sminkningar än produktrecensioner. När det gäller kultur- och rosaceatemat har det gått så där. Anledningen är att dessa typer av inlägg kräver mer research, särskilt rosaceatemat, och de är mer krävande textmässigt. Och kulturtemat kräver förstås att man konsumerar kultur som är så pass intressant att den är  värd att skriva om.

Hösten 2015 har varit slitsam och tung på många sätt. Ofta har jag inte haft tid och ork till mer än att göra en sminkning, fota den och lägga upp den med en kort kommentar. Och jag har låtit det vara så under en period. Jag vill inte bli den här personen som alltid klagar på att hon har för mycket att göra, alltid är trött eller inte orkar och så vidare. Men livet går i cykler, och den här perioden har varit tuffare än andra. Så är det bara. Egentligen har det varit ett tufft år överlag, både privat och professionellt. Men förändringens vindar blåser, och ljusare tider är i sikte. Därför hoppas jag att jag ska kunna plocka upp både rosaceatemat och kulturtemat under 2016 och göra något bra av det. Jag kommer att ha tid och ork över till att läsa böcker, gå på kulturevenemang och göra djupdykningar i all information som finns där ute om rosacea.

Till att börja med tänkte jag presentera ett nytt tema: månadens bok. Nu läser jag visserligen mer än en bok i månaden, men ”veckans bok” kändes som lite för mycket press. Det perfekta intervallet hade varit två veckor, men jag har svårt att få till ett passande temanamn. Varannanveckasboken rockar liksom inte …

Så någon gång under den här veckan kommer det att dyka upp ett inlägg om en bok som jag läst under den senaste månaden, och det får bli startskottet för det nya boktemat. Yay!

2 tankar på “Nytt tema: månadens bok

 1. Måste bara få säga att du har den bästa bloggen som finns för mig personligen! Alla dina egna krav, inte så få…, intresserar mig mycket och gör din blogg helt unik. Jag vet att jag alltid blir berikad med något inspirerande eller intressant eller vackert när jag hälsar på hos dig! Såå jäkla bra gjort Therese!! Verkligen!
  Sen måste jag få kommentera dina krav på dig själv och känslan att vara så in i märgen trött och ha ett liv, både privat och professionellt, som är tungt… Vad kan man säga? Vad kan man begära? Jo man får tala om att man inte är på topp, men för den delen inte tjata om hur lite man hinner och hur mycket man borde göra. För det är inte roligt för någon, tjatet alltså. Att livet är just livet – det betyder per definition aldrig en rak linje.
  Nu hoppas jag att jag inte klampat på några tår, för allt i världen, du är otroligt duktig, fin och presterar antagligen jättebra på ditt jobb! Men jag ville egentligen bara säga ta hand om dig, och vi som läser fattar!! Alla har sitt. Ibland blir det inte inlägg på nån vecka, eller världens mest intelligenta inlägg. (pratar om mig själv!)
  Nu spårar jag ur, så avslutar med att säga att du gör ett otroligt grymt jobb med din fina blogg!!
  Varmaste kramarna från virrpannan, haha!! (men tror du fattar ungefär…)

  • Men tack snälla du för din fina uppmuntran, jag blir så glad. Ja, det är fånigt med de krav man ställer på sig själv. Det som jag har extra svårt för är när jag säger/skriver att jag ska göra något (t.ex. skriva mer om kultur) och så gör jag inte det – då känns det på något sätt som om jag har ljugit, eller inte hållit vad jag lovar, och få saker ger mig sämre samvete än just det. Men jag jobbar på det 🙂 Man får helt enkelt acceptera att man inte alltid kan leva upp till sina egna ambitioner och hoppas på förstående läsare – som du är 🙂 Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.