Shu Uemura custom quad palette + mina glitterfavoriter

Häromdagen plockade jag fram min custom quad-palett från Shu Uemura, och den här gången använde jag den lila och den rosaglittriga skuggan. Jag applicerade den lila skuggan över hela det rörliga ögonlocket. Sedan duttade jag på den ljusrosa glitterskuggan mitt på ögonlocket för mer dimension. Den här skuggan appliceras med fördel med fingrarna. På så sätt får man mer tryck och effekt och dessutom minimeras nedfallet. I globlinjen lade jag en lite mörkare skugga men jag minns inte riktigt vilken. Vilken svart/grå/kallt mörkbrun skugga som helst funkar.

Jag gillar verkligen det ljusrosa glittret, men det är attans svårt att fånga på bild. Jag testade att fota i lampljus i stället för dagsljus som jag annars alltid fotar i. Det är därför den nedre bilden är aningen gulare i tonen, men glittret syns lite bättre på den.

Shu Uemura purple and pink glitter Shu Uemura custom quad purple and pink eyeshadow

Nu är vi förresten på väg in i den stora glittersäsongen. Personligen använder jag inte glitter särskilt ofta, mest eftersom jag tycker att  det är lite meckigt, och man får ofta glitter överallt förutom just där man vill ha det. Men – snyggt är det ju, och ibland kan jag inte hålla mig. När jag väl slår till har jag vissa favoriter som jag återkommer till.

En av favoriterna är Metallic Lavender från Stila, som ni ser i det här inlägget bland annat. Den är otroligt effektfull om den blandas med någon form av mixing medium. Jag använder Make up Stores mixing liquid, men är inte helt förtjust i den, eftersom jag tycker att skuggan blir hård och smulig när den väl torkar. Har ni några tips på bra mixing mediums så tas dessa tacksamt emot.

En annan favorit är mina snygga glitterpigment från Sigil inspired, som ni ser här och här bland annat. Jag använder dem som de är för en mjukare effekt, och blandar med mixing liquid om jag vill ha en mer metallisk effekt. Men jag inser nu att jag har väldigt få inlägg här på bloggen där jag visar upp dessa snyggingar. Jag har ju hela tio stycken ursnygga pigment, men bara ett av dem har fått figurera här på bloggen. Detta måste åtgärdas pronto!

Använder ni glitter, och vilka är i så fall era favoriter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.