Första intryck: Dermosil iDeal Tinted day cream (pressprov)

Dermosil är ett finskt smink- och hudvårdsföretag som jag fick kontakt med på Acadermia i slutet av november. Deras produkter ligger i budgetklassen, i samma priskategori som t.ex. Lumene. De har funnits i Sverige ett tag, men varit ganska anonyma här. I Finland är de desto större, och det ska bli roligt att följa deras utveckling i Sverige, nu när de har bestämt sig för att satsa mer på marknadsföringen även här. När jag besökte deras monter fick jag med mig ett flertal pressprover, bland annat den här färgade dagkrämen.

IMG_5713

Dermosil iDeal Tinted Day Cream ska funka precis som en vanlig dagkräm, alltså vara vårdande och återfuktande, samtidigt som pigmenten jämnar ut hudtonen. Enligt produktinformationen innehåller den aktiva antioxidanter och fuktgivande ämnen som ger en fräsch lyster. Vi tar en titt på hur det ser ut före och efter applicering av Dermosil iDeal Tinted Day Cream.

Före Dermosil iDeal tinted day cream Efter Dermosil iDeal tinted day cream

Som ni ser är detta en ytterst lätt färgad dagkräm som bara ger lätt täckning. Men jag får ändå synbart jämnare hudton av denna. Färgen hade kunnat vara snäppet ljusare, men tack vare att färgen är så skir kan jag komma undan med att ta ner krämen på halsen (vilket jag inte gjorde här för referens). De dagar jag har använt den här har jag inte haft något att anmärka på hållbarheten och finishen under dagens lopp. Hyn har inte känts uttorkad eller stramande, och har inte heller blivit glansig. Däremot har jag en fin lyster hela dagen. Jag gillar den skira täckningen, men om jag någon gång skulle vilja ha mer täckning är det bara att svepa lite mineralpuder över.

Om jag ska jämföra den här produkten med en liknande är det bareMinerals Complexion rescue som ligger närmast till hands. CR har bättre täckning, och jag upplever den faktiskt mer som en väldigt lätt och lystergivande foundation, medan Dermosils variant verkligen är en klassisk färgad dagkräm. Complexion rescue har ju varit min favorit ganska länge nu, men jag ser inte Dermosils variant som en konkurrent till den, utan snarare som ett komplement. Båda varianterna ger dock en fin lyster, vilket jag gillar.

Mitt första intryck av den här produkten är att jag gillar den. Den har många fördelar, och bara ett par nackdelar, som jag kan komma på efter det första intrycket.

På plussidan:
+ Priset: 95 kr för 30 ml
+ Naturligt resultat/lätt täckning
+ Fin lyster
+ Bra hållbarhet

På minussidan:
– Verkar bara finnas i en enda nyans (?)
– Finns inte i fysisk butik såvitt jag vet och det verkar inte finnas några prover att köpa i onlinebutiken, så man får köpa på vinst och förlust och hoppas att man blir nöjd.

*Som anges i rubriken har jag fått den här produkten som ett pressprov, vilket betyder att företaget har gett mig den utan krav på motprestation. Detta påverkar självklart inte mina åsikter om produkten, och jag bedömer den precis som jag bedömer produkter som jag betalat för. Länkarna i inlägget är inte annonslänkar.

 

1 tanke på “Första intryck: Dermosil iDeal Tinted day cream (pressprov)

  1. Pingback: Favoriter från Dermosil | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.