Julsminkningen

Jag hoppas att ni har en skön julhelg. Jag är en av dem som betraktar julen som en utdragen historia, och jag blir lite stressad av folk som tycker att julen är slut så fort julafton är över. Jag gottar mig gärna i julstämningen, gemenskapen, maten och godiset i ett par veckor, åtminstone till trettondagen.

YSL_couture palette_pretty metal

Julsminkning med YSL Couture Palette Pretty Metal

Så här såg jag ut på julafton, med en klänning som jag inhandlade på JOY i London, och en more is more-sminkning med både mörka ögon och mörka läppar. Ögonen är gjorda med YSL-paletten Pretty Metal. Läpparna grundade jag med Charlotte Tilburys Red Carpet Red som jag sedan blandade med Berry Much från Maybelline för att få en djupare färg. Sedan duttade jag på lite guld för att göra det hela lite festligare. Senare under dagen, när det var dags för touch ups, fortsatte jag dock med enbart Red Carpet Red. Orkade liksom inte joxa med tre olika läpprodukter hela dagen.

YSL_Couture Palette _ Pretty Metal_2

På läpparna: Red Carpet Red från Charlotte Tilbury och Berry Much från Maybelline.

Det jag gillar med den här klänningen är att den är färgglad utan att vara skrikig. Den mixar rosa och rött, vilket jag tycker är supersnyggt, och den blåa kontrasten är också supersnygg. Jag tycker att den passar jättebra att ha till jul, samtidigt som det inte är en uppenbar ”julklänning”, utan man kan ha den året om. Dessutom är den precis lagom dressad. Man kan ha den som festklänning, men man behöver liksom inte vänta på ”det där speciella tillfället” för att kunna ha den.

2 tankar på “Julsminkningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.