Beautyklapparna

Jag har ju alldeles glömt bort att visa er de julklappar jag fick – de skönhetsrelaterade, alltså.

IMG_7046

Av mina syskon fick jag boken som jag tror att många skönhetsnördar har önskat sig i år, nämligen Face Paint – The Story of Makeup av Lisa Eldridge. Den går igenom sminkets historia och lyfter fram olika stilikoner från olika  tidsepoker. Jag har bara hunnit bläddra igenom den lite snabbt, men jag ser verkligen fram emot att grotta ner mig i den här, och jag ska skriva mer om den när jag läst lite ordentligare.Face Paint - The Story of Makeup

Av min man fick jag parfymen Lumière d’Épices från Terry de Gunzburg. Eller rättare sagt, jag klickade hem den själv när Skincity hade 50 procents rabatt på just den, och gav notan till maken 🙂 Jag har använt parfymen nästan varje dag sedan jag fick den, och jag älskar den verkligen. Den har kryddiga basnoter (muskot, kryddnejlika och cederträ), blommiga mellannoter (jasmin, ros, apelsinblomma, honung) och fruktiga toppnoter (blodapelsin, grapefrukt, bergamott). Den här parfymen är sofistikerad och elegant, och de kryddiga basnoterna ger den en tyngd som tilltalar mig mycket. Jag är ju lite känslig för starka och tunga parfymer, men just kryddiga noter funkar betydligt bättre än tunga blomnoter.IMG_7049

Flakongen har en behaglig tyngd och ren design, vilket jag tycker är viktigt. Jag gillar inte när det är för mycket plock och trams på flakongerna (jag ser Juicy Couture som ett skräckexempel), så den här typen av estetik är precis min grej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.