The palette challenge: Every shade of every palette

Jag lämnade inga nyårslöften i år (heller), utan satte i stället mål för 2016 som jag har gjort de senaste åren. Ett mål är att genomföra en ganska stor renovering här hemma, och i samband med stora (och dyra) renoveringar finns det all anledning att se över sina konsumtionsvanor. Dessutom finns det så många andra och betydligt viktigare anledningar att dra ner på konsumtionen, så egentligen känns det som det enda rätta för 2016. Jag vet att Little Miss Consumer har haft liknande tankegångar för 2016.

När jag tittar på min sminksamling häpnar jag över hur stor den har vuxit sig, särskilt det senaste året. Bara antalet ögonskuggspaletter är oförsvarligt högt. Därför tänkte jag utmana mig själv i år och inte köpa några nya paletter i år (och inget annat smink heller, förutom sådant som tagit slut och som jag verkligen behöver). Undantagen får bli födelsedagen i oktober och till jul – vid dessa tillfällen ska jag tillåta mig själv att köpa en ny palett eller någon annan produkt, förutsatt att jag hittat någon under årets lopp som skiljer sig tillräckligt mycket från allt som jag redan har för att det ska vara motiverat att köpa den.

För att göra utmaningen lite roligare tänkte jag i stället utforska mitt eget sortiment lite mer systematiskt, och gå igenom precis varenda liten nyans i varje palett jag äger – och självklart ska ni få följa med på resan! Första paletten ut kommer inom kort. Tills dess ska jag bara fundera ut någon passande hashtag – för vi vet ju alla att varje initiativ med självrespekt har en egen hashtag. Några förslag? Jag funderade på #everyshadeofeverypalette eller #thepalettechallenge, men båda känns lite långa och otympliga. Man vill ju ha något kort och kärnfullt.

Det vore förresten jättekul om ni ville hänga med på utmaningen och gå igenom era paletter lite mer systematiskt. Jag är jättenyfiken på att se vad som ligger i era lådor och skräpar 🙂

 

2 tankar på “The palette challenge: Every shade of every palette

  1. Har precis samma tankar! Passa på att shoppa i egen garderob så att säga och ut på Tradera med det som jag inte använt så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.