Daisy Beauty Expo 2016

Så gick då Daisy Beauty Expo 2016 av stapeln i lördags, och jag ska försöka samla mina intryck. Som vanligt när Daisy Beauty anordnar något var det ett otroligt välarrangerat event med intressanta, högaktuella och lärorika föreläsningar, relevanta utställare och framför allt en otroligt trevlig stämning. På den här typen av event gäller det att hitta en balans mellan att gå på så många intressanta föreläsningar som möjligt och samtidigt lämna tillräckligt stora ”luckor” i schemat för att kunna besöka utställarna i lugn och ro, så man slipper hetsa sig genom de olika montrarna. Förra året gick jag på lite för många föreläsningar för att hinna besöka alla montrar i lugn och ro. I år hade jag som mål att gå på tre stycken, men i slutändan blev det bara en enda. Jag hade jättegärna lyssnat på Pär Svahnbergs föreläsning också, men jag råkade boka in en behandling med Gilda som krockade med den.

Den föreläsning jag lyckades gå på var Jana Slosarcikova och Jenny Kruseborn som berättade om vårens trendiga nyheter från L’Oréal Paris, Maybelline och Garnier. Det kommer ut så mycket spännande saker i vår!20160109_100516Och utställarna då? De var hur många som helst, och jag hann såklart inte fota alla, men här är några av dem. Jag blir så imponerad över hur kreativt och fint alla företagen bygger upp sina montrar – det är riktigt godis för ögonen. Finast i år tycker jag var Mette Cosmetique, som ställde ut Nimue, Ph Formula, Kalahari och Art Deco. Som Edens lustgård!20160109_150440Dessutom är representanterna i montrarna oftast mycket trevliga och kunniga och demonstrerar produkter samtidigt som de tålmodigt svarar på allehanda nyfikna frågor om ingredienser, utbud, priser, distribution osv osv osv. Här får t.ex. Camelliss en genomgång av Eucerin.image
Det fanns även möjlighet till behandling, styling och sminkning. T.ex. blev Camilla sminkad hos Dior:
image
Lotta (Donnachic) blev stylad hos ghd och fick världens glamhår:
image
Själv fick jag håret plattat hos ghd. Här ser ni skillnaden på höger och vänster sida halvvägs in i processen.
image
Jag fick också en ansiktsbehandling hos Gilda och en sminkning av Art Deco:
image
De enda jag inte fick några pressprover från var O.P.I, som verkade ha valt att satsa sitt krut på de större bloggarna. Helt upp till dem, förstås, men synd för mig, för deras vårkollektion såg väldigt fin ut.

De mest spännande lanseringarna stod Maybelline för. Deras nya nudepalett bådar mycket gott.
image

Årets roligaste aktivitet stod CCS för. Vi fick doftsätta vår egen handkräm! Mer om det kommer i ett eget inlägg.

20160109_094439

Årets habegär stod Dior för, som vanligt!
image

Det var några bilder och intryck från årets Daisy Beauty Expo. Kommer säkert att skriva mer om de olika produkterna jag fått att testa under de kommande veckorna.
Stort tack till Kicki, Sam, Krizz och Veronica på Daisy Beauty för ett otroligt arrangemang. Ni överträffar alla förväntningar med råge, varje gång!

Ni får förresten ursäkta bildkvaliteten i det här inlägget, alla bilder är tagna med min mobiltelefon. Jag valde att lämna systemkameran hemma den här gången, för att skona mina veka axlar. Förra året var jag ledbruten i flera dagar efter att ha släpat den tunga kameran, handväskan och vad som kände som 500 pressprovspåsar under en hel dag. Hellre brusiga bilder än spänningshuvudvärk, kände jag.

10 tankar på “Daisy Beauty Expo 2016

 1. Vilken jättefint inlägg du har hunnit skriva Therese, och tusen tack för bild och länk! Gjorde detsamma innan jag ens såg din, för du var ju så smart som hann fota de allra finaste montrarna som jag inte hann med att få på bild…, lite trist. Men lite finns i min telefon också, dock suddigt haha!
  Ja man lär sig nåt nytt för varje gång! 🙂
  Ha en fin och vilsam söndag vännen!
  Kram Lotta! (Och prata får vi göra mer!)

  • Tack snälla! Ja man lär sig varje gång. Och efter att ha sett alla andras fina bilder, dina bland andra, undrar jag om jag inte skulle ha tagit systemkameran ändå, för mina bilder är verkligen suddiga och skakiga. Men då hade jag väl inte haft så många bilder i stället antar jag, eftersom det är lite bökigare att fota med systemkameran. De val man tvingas göra i livet …

  • Tack! Ja det var synd , vi får ta igen det en annan gång. Det är ju så mycket folk, och jag som har lite svårt för folksamlingar gick in i mig själv litegrann i perioder också, så jag dissade säkert en hel massa utan att veta om det ☺

 2. Vad kul det var att träffa dig lite mer än förra gången. Nu hann vi åtminstone prata lite 🙂 Menar du att du besökte OPI, men fick inga arbetsprov? Konstigt i så fall. Hoppas vi snart ses igen!

  • Detsamma! Ja, det var flera som besökte O.P.I.s monter som inte fick arbetsprov, bland andra jag. Vad det beror på kan jag förstås inte veta, och det spelar ingen roll heller egentligen. Jag är inte den som förväntar mig att alltid få prover och jag förstår mycket väl att min blogg inte är relevant för alla märken, och det får de gärna säga rakt ut till mig, jag skulle ha förståelse för det. I det här fallet blev det mer en demonstrativ grej, och det hade kunnat skötas snyggare av PR-personen i fråga.

   • Jag upplevde samma sak, trodde det bara gällde mig först, men insåg sedan att de nog va de större bloggarna som de satsades på och jag har full förståelse för om de vill välja ut dem de ger till. Helt upp till var och en och inget jag hakar upp mig på. Dock va jag till montern en andra vända som sällskap till Lotta och då fick vi varsin men tror inte de va så självklart. Tänkte också precis som du att de hade kunnat göras lite annorlunda.

 3. Pingback: OPI New Orleans collection | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.