The Palette Challenge – Sleek iDivine palette Oh So Special

Först ut att testas i min palettutmaning är Sleeks iDivine-palett Oh So Special. Som ni ser är det här en av de mer välanvända paletterna i min samling – faktum är att den ser ut som sju svåra år. Locket har lossnat och en skugga har fallit ur sedan jag tappat den i golvet.

Sleek iDivine palette, Oh So Special

Sleek iDivine palette, Oh So Special

Övriga skuggor är ganska välanvända. Men det finns några undantag, några skuggor som jag knappt varit och petat i. Min misstanke när jag ser knappt använda skuggor i en i övrigt välanvänd palett är att det måste vara något fel på dessa skuggor. Jag mindes faktiskt inte hur det förhöll sig med just de här, så jag bestämde mig för att testa dem första av allt. Här nedan ser ni vilka skuggor jag har använt:

Sleek iDivine palette Oh So Special

Jag använde den korall/persikofärgade skuggan som bas över det rörliga ögonlocket och duttade den rosaskimriga (andra från vänster på översta raden) över. I globlinjen använde jag den mörkbruna skuggan längst till höger. Den har ett vinrött skimmer i sig som gör den rätt intressant, så jag undrade varför jag har använt den så lite …

Eye makeup Sleek iDivine Palette Oh So Special

… tills jag började applicera den och fick känna på formulan. För det första så syns inget av det härliga vinröda skimret när skuggan väl hamnar på ögonlocken. För det andra var skuggan ganska svårjobbat i allmänhet. den applicerade lite fläckigt och pudrade av sig en hel del i resten av ansiktet. Jag fick packa på en hel del färg och jobba ganska flitigt med övergångsskuggor och sudda sudda sudda för att få det ok, åtminstone. Detsamma gäller de båda rosa skuggorna. Det går att jobba upp en acceptabel täckning om man har lite tålamod och mycket fritid, men pigmenteringen är allt annat än imponerande. Så min misstanke visade sig stämma. Hur som helst är jag glad att jag testade dessa skuggor, och det blev en annan typ av sminkning än vad jag vanligtvis kör med, så jag känner redan på mig att den här utmaningen kommer att få mig att tänka lite nytt och prova nya kombinationer som jag inte skulle testa annars. Kul!

Eye makeup Sleek iDivine palette Oh So Special Eye makeup Sleek iDivine palette Oh So Special

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.