Battle of the Balms – Emma Hardie, Eve Lom och Neil’s Yard Remedies

IMG_6612
Cleansing balms är en fast rengöring som du värmer upp mellan händerna och masserar in i huden för att rengöra den. Oljorna i produkten smälter av kroppsvärmen och löser upp smink och smuts. Sedan torkar du av med en fuktad handduk eller tvättlapp för att få bort det hela från huden. Vill du kan du följa upp med en andra rengöring om du vill vara säker på att få bort de sista resterna. Cleansing balms passar de flesta hudtyper, men är extra passande för personer med yttorr eller torr hy. Många Cleansing Balms marknadsförs även som multiprodukter som kan användas till rengöring, som ansiktskräm, klimatkräm eller ansiktsmask.

Jag har testat tre cleansing balms som har varit väldigt hyllade i bloggar och tidskrifter: Nämligen Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm, Eve Lom Cleanser och Neil’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm.

Neil’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm
Det första jag reagerade på med den här produkten var den hårda konsistensen. Den behöver masseras en hel del för att bli mjuk och följsam nog för att man ska kunna fördela den över ansiktet utan att dra för mycket i huden. Det andra jag reagerade på var doften, som är ganska stark – nästan som en örtig tea tree-olja, fast inte fullt så stark så klart. Jag är dålig på att urskilja dofter, men jag tror att det är rosmarinen som kommer fram. Första gången jag använde den här kände jag nästan att huden blossade lite efteråt, men sedan dess har jag inte upplevt något sådant. Efter användning känns huden mjuk och följsam. Vanligtvis måste jag på med serum och fuktkräm i rekordfart för att huden inte ska strama så mycket efter rengöring, men med Wild Rose Beauty Balm känns huden bekväm och inte alls stram efter rengöring. Jag har också testat att använda den som fuktmask på natten, och då har jag vaknat upp med mjuk och återfuktad hy. Jag gillar Wild Rose Beauty Balm jättemycket, men om du är känslig för dofter ska du nog ta dig till en butik och dofta på den här innan du köper den.
Pris: 459 kr för 50 ml på Skincity (finns på kampanj då och då så man kan få den billigare)

Eve Lom Cleanser
Ännu en hypad rengöring i balmform. Den här är mjukare i konsistensen än Wild Rose Beauty Balm, men kräver ändå att du masserar den mellan händerna några sekunder innan du masserar in den i ansiktet. Jag gillar inte alls doften på den här – i min näsa doftar den nästan lite härsket, även om jag vet att den inte är härsken. Som rengöring funkar den bra och tar bort allt smink effektivt, men jag känner mig inte lika återfuktad efteråt som jag gör med Wild Rose Beauty Balm.
Pris: 40 GBP för 50 ml, 55 GBP för 100 ml och 85 GBP för 200 ml på Space NK.

Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing balm
Det här är väl kanske alla cleansing balms moder, och den mest hyllade av dessa tre produkter. Den brittiska hudvårdsgurun Caroline Hirons älskar den här, bland andra. Den doftar klart bäst av dessa tre produkter, och den känns krämig och lyxig på huden. Burken är också stilren och lyxig, men har tyvärr en tråkig tendens att spricka, vilket min har gjort. Jag har upplevt denna som den dyraste och lyxigaste produkten, men nu när jag jämför de tre, ser jag att den här faktiskt är mer prisvärd än Eve Lom om man ser till milliliterpriset, och ungefär lika som Neil’s Yard. Jag köpte dessutom min i en storförpackning som bara fanns i begränsad upplaga, så jag fick min till ett ännu bättre milliliterpris. Den här är dock inte heller lika återfuktande som Neil’s Yard, men rengör effektivt, precis som de andra två. Jag har även använt denna som nattmask, men kände ingen jätteskillnad jämfört med en vanlig nattkräm, direkt.
Pris: 38 GBP för 50 milliliter (jag fick 100 ml för 50 GBP, man kan ju hoppas att den förpackningen återkommer)

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att jag inte ser någon direkt skillnad i hur effektivt dessa tre produkter tar bort smink, vilket ju är den huvudsakliga funktionen. Skillnaden sitter snarare i priset, doften och känslan på huden. Eve Lom var minst prisvärd och doftade dessutom sämst. Den kommer jag inte att köpa igen. Emma Hardie känns klart lyxigast och är en typisk unn-produkt, även om den inte är dyrare än Neil’s Yard Wild Rose Beauty Balm. Wild Rose Beauty Balm är den produkt som jag upplevt som mest återfuktande på min hy, och är nog den som jag mest sannolikt kommer att köpa igen. När allt kommer omkring är det ju funktionen som är viktigast, och den här var den som klart bäst återfuktade min hy.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.