IPL-behandling hos Acasia

I måndags trotsade jag februariregnet och begav mig till Acasia hudvårdssalong vid Mariatorget. Jag träffade ju dem på Daisy Beauty Expo i januari, och de erbjöd mig att testa IPL-behandling hos dem. IPL-behandling ska vara bra mot behandling av rodnader (rosacea), synliga blodkärl och pigmentfläckar. Eftersom jag har allt dessa blir det triss i ess för mig – om det funkar vill säga.

Jag ska vara tydlig och säga att jag inte själv har betalat för den här behandlingen, utan blev erbjuden av Acasia att testa den utan kostnad – förutsättningslöst och utan krav på motprestation. Mina omdömen om behandlingen och resultaten kommer att vara min egen, ärliga åsikt som vanligt. Det här är alltså inget köpt eller sponsrat inlägg på något sätt. OM jag någon gång gör sådana samarbeten (vilket jag hittills aldrig har gjort) kommer detta ALLTID att vara tydligt angivet i inlägget. Slut på disclaimer.

Jag hade aldrig testat IPL-behandling tidigare och var – inte direkt nervös – men lite spänd på hur det skulle kännas. Man har ju hört att det inte är någon myspys-behandling direkt. Anna Karin, som är Acasias grundare, och Kristin, hudterapeuten som utförde behandlingen, mötte mig när jag kom och gick igenom hur IPL fungerar och vad man ska tänka på före, under och efter behandlngen. Sen fick jag ta plats och så satte vi igång.

20160208_180837Spänd förväntan innan behandingen satte igång.

20160208_181342

Kristin började med att smörja in mitt ansikte med en gelé.

20160208_181803-COLLAGESedan satte hon igång att behandla kinder, näsa, haka och panna. Det kändes olika mycket beroende på vilken del av ansiktet som behandlades. Kinderna och runt näsan kändes mest, medan hakan och panna kändes minst. Inget av det var direkt smärtsamt, även om jag hoppade till lite ibland när lasern ”snärtade” till. Det hela gick ganska snabbt. Jag höll inte koll på tiden, men det kändes som 15-20 minuter ungefär.

20160208_184023

Trevliga och kunniga Kristin, som utförde behandlingen på mig.

Jag blev informerad att jag kanske skulle känna en blossande känsla i ansiktet efteråt, som om jag varit utomhus en solig eller blåsig dag. Jag kände dock knappt något alls, så jag kanske har tåligare hy än jag trodde. Trots att jag inte kände någon direkt hettande känsla ska jag vara försiktig med solen under behandlingstiden, och fyra veckor efter den sista behandlingen. Alltid minst SPF 30, även om det inte är soligt ute. Jag ska heller inte sola eller använda brun-utan-sol under behandlingsperioden, eftersom IPL funkar bättre ju blekare huden är. Detta beror på att strålarna dras till det mörka i huden, t.ex. pigmentfläckar, blodkärl och rodnader. Om man är solbränd minskar kontrasterna och då blir det svårare för ljuset att ”hitta rätt”. Ursäkta extremt ovetenskaplig förklaring, men ni fattar nog.

Resultaten då? Det är lite för tidigt att säga ännu. Resultaten kommer gradvis och under en längre tidsperiod, så det är inget som märks från dag till annan. Man kan även behöva göra en kur med flera behandlingar till en början, för att sedan göra underhållsbehandlinger en eller ett par gånger om året för bibehållet resultat. Kristin berättade att mina pigmentfläckar skulle kunna skifta färg lite innan de bleknade bort, och jag tyckte att de hade skiftat lite i färg häromdagen så kanske att processen har kickats igång. Jag är dock inte säker, och kanske det bara beror på att jag står och stirrar på dem på ett sätt som jag inte har gjort tidigare som gör att jag tycker att de ser annorlunda ut. Jag får nog vänta lite till helt enkelt innan jag uttalar mig.

På bilden nedan ser ni hur min hy såg ut dagen efter, och den är att betrakta som en före-bild, eftersom inga synliga resultat har hunnit visa sig här.

IMG_8215Som ni kan se på bilden har jag synbara rodnader, främst vid näsan, och jag har även synliga blodkärl runt näsvingarna. Dessutom har jag pigmentfläckar under ögat och vid hårfästet. Det ska blir intressant vad som händer under behandlingens gång. Om två veckor ska jag tillbaka för återbesök, och tre veckor efter det blir det den tredje och sista behandlingen i kuren. Jag kommer att hålla er uppdaterade under behandlingens lopp.

Rent allmänt kan jag väl säga att min hy har känts ovanligt bra de senaste dagarna – len och fräsch. Om det beror på behandlingen eller på produkterna från Dr Temt som jag håller på att prova nu vet jag inte riktigt. Jag har använt Skin resolution mask ganska flitigt nu efter behandlingen, och förutom att vara lugnande är den också skönt återfuktande, så den är nog säkert en bidragande faktor.

Förresten fick jag med mig ett exemplar av hajpade Wonder Pearls mineralfoundation också, så den ska jag testa och visa upp i ett eget inlägg snart!

 

2 tankar på “IPL-behandling hos Acasia

  1. Du som har så fin hy redan kommer bli om möjligt ännu mer flawless Therese! Jätteroligt att du fått förmånen att testa IPL hos ACASIA som både är superproffsiga och otroligt gulliga! Det ska bli spännande att se ditt resultat. Jag blev väldigt nöjd själv, men får inte bort mina värsta ytliga blodkärl.
    Du såg jättefin ut i Wonder Pearls, hoppas du tycker om det! Jag skulle behöva nr 0 nu som skulle ha kommit, men 1an funkar helt ok. Ger så fin lyster tycker jag.
    Ha det bra vännen!

    • Tack, vad gullig du är! Det är jättespännande, jag hoppas på lite mindre rodnad och lite färre synliga blodkärl runt näsan. Jag har bara testat Wonder Pearls ett par gånger men den bådar gott, gillar särskilt den fina lystern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.