Pixi Correction Concentrate

När jag var i Pixi-butiken i London i november och handlade Glow Tonic slängde säljaren med ett prov på Correction Concentrate, som hamnade i en låda och glömdes bort. Häromveckan dök det upp, och jag bestämde mig för att testa. Jag hade inga direkta förväntningar. Det är sällan en concealer ger mig någon wow-upplevelse, men jag har heller inte särskilt höga anspråk när det gäller concealers. Så länge en den sitter hyfsat bra och passar min hudton brukar det funka. Av den anledningen skriver jag sällan om concealers här i bloggen. Det finns andra produktgrupper som ligger mig närmare om hjärtat, om man säger så.

correction-concentrate-18apr14-web
Källa

När jag testade den här blev jag faktiskt lite imponerad. Formulan är ordentligt pigmenterad, vilket gör att jag bara behöver använda ett tunt, tunt lager för att korrigera t.ex. mörka ringar under ögonen. Titta på bilderna nedan.

IMG_8037 IMG_8038

Okej, nu har inte jag några jätteproblem med mörka ringar under ögonen, men som ni kan se på den övre bilden är jag ganska blå i den inre ögonvrån, mot näsbenet. På den nedre bilden ser ni resultatet av ett ytterst tunt lager med Pixi Correction Concentrate på vänster öga.

IMG_8047IMG_8046

På den övre bilden ser ni den sida av näsan som är helt osminkad (ursäkta att jag trycker upp mina porer i ansiktet på er), och på den nedre bilden ser ni den sida av näsan som är målad med Pixi Correction Concentrate. Som ni kan se döljer den porer riktigt bra också, trots att jag använt ett så tunt lager. På den här bilden ser ni också den enda svagheten hos den här produkten: den framhäver torra partier, så jag skulle inte rekommendera att du använder den här där du har fnasig hy eller på blemmor som håller på att torka bort t.ex. Men under ögonen funkar den jättebra, tycker jag. Och eftersom färgen är så koncentrerad och jag bara behöver ta pyttelite produkt får jag ett naturligt resultat också. Ibland använder jag bara Pixi Correction Concentrate och ibland går jag över med en concealer för att blanda ut med resten av basen.

Jag tror ta mig sjutton att jag behöver köpa en fullstorlek av den här! Dumt nog stod det inte på testförpackningen vilken nyans jag fick, men det finns bara två färger, och det ser ut som om den nyans jag har är Brightening Peach.

Correction concentrate kostar 12 pund på Pixis webbplats, och 199 kr på eleven.se. Eleven verkar dock bara ha den beigefärgade nyansen tyvärr.

1 tanke på “Pixi Correction Concentrate

  1. Pingback: Becca Under Eye Brightening Corrector | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.