Tre som tog slut: Beauté Pacifique, Elizabeth Arden Pro och M Picaut

Så var det dags att titta på tre produkter som har tagit slut nyligen. Den här gången är det Enriched Toner for Dry Skin från Beauté Pacifique, Gentle Facial Cleanser från Elizabeth Arden Pro och Calming Cocoon Cream från M Picaut.

IMG_7543

Beauté Pacifique Enriched Toner for Dry Skin
När jag använder toner gör jag det inte för att få bort de sista sminkresterna eller rengöra huden riktigt ordentligt. Det är det man har rengöring till, tycker jag. För mig ska tonern helst fungera som ett extra lager fukt, särskilt på vintern, när jag behöver all fukt jag kan få. Därför köpte jag Enriched Toner for Dry Skin, eftersom jag tänkte att den skulle passa min yttorra hy alldeles perfekt. Färgen är gul och konsistensen lite geleaktig och trögflytande. Jag tror det är där skon klämmer för mig. För jag tycker att huden börjar strama så fort jag har applicerat den här. Jag tror egentligen inte att huden är uttorkad, men den här gelkonsistensen lägger sig liksom på huden och när den torkar får den tunna hinnan huden att strama, vilket jag hatar. Och jag vet att den här hinnan ska funka som något slags skydd och kapsla in fukten osv osv, och jag VET att många gillar den åtstramande känslan. Jag skyr den dock som pesten och jag håller mig milslångt bort från alla produkter som har ”firming” i produktbeskrivningen. Ge mig oljor och emulsioner som håller huden liiite kladdig dagen lång, så är jag nöjd. Av samma anledning har jag svårt för serum och ansiktskrämer med gelkonsistens. Jag vill bara klösa av dem (okej, kanske inte klösa) och kötta på med en go fet olja tills huden skiner som en flottig fläskpannkaka. Så, inte nödvändigtvis en dålig toner, men för mig funkar den icke.
Köpa igen: Vad tror ni?

Elizabeth Arden Pro Gentle Facial Cleanser
Det här är en mild, icke-skummande rengöring i rinnande och lite mjölkig konsistens, om ni förstår vad jag menar. Den här fick jag som arbetsprov på Daisy Beauty Expo 2015 i januari förra året och har använt av och till i ungefär ett år. I vissa perioder varje dag, andra perioder någon gång i veckan. Och den har bara räckt och räckt och räckt. Sjukt dryg med andra ord. Den är dessutom mild och skön och torkar inte ut huden. Den innehåller mjölksyra, så huden blir lite exfolierad samtidigt som den blir rengjord. Den här har jag dock använt som andra rengöring efter att jag har tagit bort det värsta sminket med en oljebaserad rengöring. Huden blir rengjord på djupet och får en mild exfoliering. What’s not to like?
Köpa igen: Inte nu på en gång, men absolut någon gång i framtiden. Just nu står det  flera rengöringar på tur för att testas här hemma.

M Picaut Calming Cocoon Cream
Den här fick jag som arbetsprov i teststorlek när jag var på Acadermia i november. Det är en riktigt hajpad klimatkräm, som ska skydda mot kyla och lugna blossande och irriterad hy. Nu har ju inte den här vintern direkt varit den kallaste i mannaminne, men min hy är alltid yttorr på vintern, och Calming Cocoon Cream höll huden återfuktad och mjuk de dagar jag använde den, och den är precis så där härligt oljig som jag vill ha mina krämer på vintern.
Köpa igen: Ja, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att köpa en fullstorlek av den här.

* Inlägget innehåller arbetsprover, vilket innebär att jag inte själv har betalat för produkten. Mina omdömen om produkterna jag testar är dock alltid min egen, ärliga åsikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.