Rosaceatips: Dermalex Repair Rosacea och Couperose

Dermalex Repair & Gentle Daily Moisturiser

Strax före jul köpte jag två produkter som är särskilt anpassade för rosaceahy, nämligen Dermalex Repair och Dermalex Gentle Moisturiser. Jag har testat dem i cirka sex veckor och tänkte berätta lite vad jag tycker om dem. Jag hade tänkt ta båda krämerna i ett och samma inlägg, men det blir så himla långt, så jag delar upp dem i stället.

IMG_7064Dermalex Repair är en behandlingskräm för rosacea som är fri från kortison och antibiotika (verkar dock heta Dermalex Rosacea behandlingskräm på deras webbsida numera). Den kan användas som behandling av lindriga till måttliga symptom på rosacea. Enligt tillverkaren ska den motverka inflammation i huden, dämpa rodnande och blossande hud, verka mjukgörande och behandla synliga blodkärl. Jag har alltså använt denna i cirka sex veckor, och mina symptom var vid testperiodens början lindriga till måttliga. Jag började testa mitt i mörkaste vintern, och även om klimatet var milt kändes huden ändå lite torr och stramande och lite rödare än vanligt, troligtvis på grund av slarvig kosthållning kring jul och nyår.Jag hade synliga rodnader och blodkärl på och runt näsan, på hakan och på kinderna.

Resultatet? Bara några dagar efter att jag började använda Dermalex Repair tyckte jag att huden gick från lite rödare än vanligt till min ”normala” rödhet. Jag vet inte hur det är för er, men en viss rodnad har jag även när huden mår så bra som den kan och inte inte har några direkta rosaceaskov, och det har jag accepterat. Mina synliga kärl har inte förändrats ett dugg, och det hade jag inte förväntat mig heller. Jag tror inte riktigt på att man med hjälp av krämer ska kunna göra så mycket åt synliga blodkärl – vill man ha bort dem tror jag fortfarande att det bäst att göra det på salong, antingen genom att bränna bort dem eller med IPL.

Kort sammantaget tyckte jag att det här var en trevllig kräm som lugnade huden något. Jag såg inte någon wow-effekt, direkt, men jag hade ju också ganska lindriga symptom till att börja med, så då blir ju effekten inte så drastisk heller. Den gröna färgen gjorde varken till eller från, eftersom krämen gick in i huden och inte neutraliserade huden ett enda jota. Men det kan jag göra med smink, så det såg jag inte som någon direkt nackdel. Jag ville dock gärna ha något lite mer återfuktande för min yttorra vinterhy, så jag kompletterade med lite rikare krämer ovanpå den här. Extra plus såklart för UV-skydd, som alla rosaceakrämer bör ha.

Cirkapris: 165 kr

Vill också tipsa er att gå in på Dermalex hemsida om ni har eller misstänker att ni har rosacea. Där finns en massa matnyttig information samt ett litet test man kan göra för att se om det är sannolikt att det är just rosacea man har. De tar bland annat upp skillnaderna mellan acne och rosacea (som ibland felaktigt kallas vuxenacne). Och nej, jag har inget samarbete med Dermalex eller är sponsrad på något sätt, jag tycker bara att det var bra, enkel och tydlig basinformation, trots att de såklart gör dessa filmer för att marknadsföra sina egna produkter.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.