Rosaceatips: Dermalex Gentle Daily Moisturiser

IMG_7067

Häromdagen skrev jag om Dermalex Repair Rosacea & Couperose, och nu har turen kommit till Dermalex Gentle Daily Moisturiser. Det är en mild och återfuktande dagkräm särskilt framtagen för känslig hy och rosaceahy. Den ska enligt tillverkaren återfukta och lugna huden samt motverka rodnad och ålderstecken. Den innehåller SPF 30, vilket är ett minimikrav för en rosaceakräm i min mening.

Hur funkar den? Den är onekligen mild och behaglig att stryka på huden, och när jag använde den här tillsammans med Dermalex Repair Rosacea & Couperose under en period av extra röd hy dämpades den värsta rodnaden något. Annars känns det här mest som en kräm som man beskriver i termer av vad den inte gör. Den irriterar inte min hy och täpper inte till den eller förvärrar rodnader. Jag ser ingen drastisk skillnad direkt, men precis som jag skrev om Dermalex Repair Rosacea & Couperose så var min hy i ganska gott skick redan tidigare, så jag är nöjd om en produkt kan hålla status quo och inte sabba den balans jag lyckats skapa i min hud, så på det sättet har den här krämen fyllt sitt syfte. Det som jag kanske har att invända är att den inte är riktigt så återfuktande som jag önskar att den skulle vara, åtminstone under vintermånaderna. Krämen är dryg och jag har en hel del kvar, men jag kommer att ställa undan den här till förmån för lite rikare krämer och ta fram den igen till sommaren, för då tror jag att den kommer att passa min hy ännu bättre.

Cirkapris: 149-169 kr på de webbshoppar jag tittat på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.