Tre som tog slut: Handkrämer från Maria Åkerberg, L’Occitane och Weleda

Nu är det dags för tre som har tagit slut igen, och den här gången är temat handkrämer. Jag gillar handkrämstuber i litet format och har dem lite överallt: en i varje handväska, en på nattduksbordet, en på skrivbordet, en på sminkbordet osv. Nu har tre små förpackningar tagit slut, och vi ska se vad jag tycker om dem.

IMG_7552

Maria Åkerberg Hand Cream Beautiful Orange and Cardamom
Är det något Maria Åkerberg är bra på så är det att doftsätta sina produkter. Det är aldrig förutsägbart och tråkigt, men heller aldrig överväldigande. Åtminstone inte de produkter som jag har testat. Den här handkrämen med apelsin- och kardemummadoft älskade jag från första stund. Jag var dessutom tvungen att mörka handkrämens existens för min kardemummatokige make, så att jag skulle få ha den i fred. Doften är kryddig och fruktig på samma gång – en riktig mysdoft som passar bra på vintern. Själva formulan på krämen hade dock passat bättre till sommaren, för mina vintertorra händer vill gärna ha lite fetare krämer så här års.
Köpa igen? Till sommaren – absolut!

L’Occitane Crème Mains Lavande
Även den här handkrämen kommer nog mer till sin rätt på sommaren. Formulan är ganska lätt och sjunker snabbt in i huden, vilket är perfekt om man har bråttom iväg och inte hinner sitta och vänta i en kvart på att händerna ska torka. Däremot återfuktar den inte fullt så mycket som jag behöver under kalla vinterdagar. Doften är ganska stark, så det är verkligen en förutsättning att du gillar lavendeldoft och inte har några problem med starkt parfymerade handkrämer.
Köpa igen? Njae, det finns nog andra krämer jag hellre skulle köpa.

Weleda Evening Primrose Age Revitalizing Hand Cream
Här har vi äntligen en handkräm som ger mina händer vad de behöver. Doften må vara lite intetsägande, men formulan är rik och krämig. Den sjunker in relativt snabbt i huden, men lämnar ändå en liten liten klibbkänsla, på ett bra sätt, utan att allt man rör vid blir fullt av feta handkrämsfläckar. Detta är den perfekta formulan för mig, som är allergisk mot stramande hud. Huruvida krämen har någon anti-age-effekt kan jag inte riktigt uttala mig om. Jag såg ingen skillnad under de veckor jag använde den, men jag har ju heller inte särskilt åldrad hud på händerna, så jag kanske är fel målgrupp.
Köpa igen? Ja, det kan jag absolut tänka mig att göra.

2 tankar på “Tre som tog slut: Handkrämer från Maria Åkerberg, L’Occitane och Weleda

  1. Handkrämen från Maria Åkerberg är en av mina topp tre utav handkrämer. Kan hålla med dig om att den inte räcker till vintertid men sommartid är den perfekt för mig.
    Mona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.